News

Claudiu Târziu, răspuns amenințător la „complimentul” primit de la Simion. „Nu întorc și obrazul, ci doar spatele”

Războiul declarațiilor dintre co-președinții AUR a continuat sâmbătă, cu răspunsul amenințător al lui Claudiu Târziu la „complimentul” primit de la George Simion.
19.02.2022 | 16:02
Claudiu Tarziu raspuns amenintator la complimentul primit de la Simion Nu intorc si obrazul ci doar spatele
Declarații dure între co-președinții AUR, Claudiu Târziu și George Simion. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Tensiunile care au mocnit în ultima perioadă între Claudiu Târziu și George Simion par să fi dus la o ruptură totală a relației dintre cei doi co-președinți ai partidului.

Sâmbătă, la primele ore ale zile, Claudiu Târziu a publicat un răspuns dur pentru Simion, în care amenința că nu va întoarce obrazul, după ce acesta din urmă a încercat să-i facă un compliment, mulțumindu-i pentru faptul că nu l-a trădat.

ADVERTISEMENT

„M-a jignit de moarte. Nu întorc și obrazul”

După ce vineri noapte, George Simion i-a transmis un mesaj lui Claudiu Târziu în care i-a mulțumit pentru faptul că „nu l-a trădat” deși i-ar fi fost propus acest lucru, acesta din urmă a reacționat dur încă de la primele ore ale zilei, spunându-i că l-a „jignit de moarte”.

Târziu i-a transmis că ”nu întoarce și obrazul”, ci ”doar spatele, plin de rănile cuțitelor” care i-au fost înfipte de-a lungul vieții.

ADVERTISEMENT

„Am cunoscut sute de foști deținuți politic sub regimul comunist. De la ei am învățat onoarea. Prima grijă a lor, atunci când erau arestați de Securitate, era să nu divulge, sub nici un chip, vreun nume de oponent al regimului. Erau bătuți până la leșin, își pierdeau părți din trup în schingiuiri, iar unii dintre ei erau uciși, dar nu trădau. Trădarea era echivalentă cu condamnarea la moarte a unui nevinovat. Păcat împotriva Sfântului Duh!

Cu această lecție în minte, am devenit extrem de sensibil la acest spectru care marchează istoria lumii: trădarea. Iuda este simbolul absolut al lui. De aceea, simpla bănuială a trădării mi se pare dezonorantă. Slavă Domnului, până azi, nici nu și-a permis nimeni să presupună că aș fi capabil să vând pe cineva.

ADVERTISEMENT

Până azi, când un frate, încercând să mă complimenteze, m-a jignit de moarte. Vezi bine, nu l-am vândut, deși mi s-ar fi propus. Cine ar fi îndrăznit vreodată să-mi propună o asemenea mișelie? Mister! Nu întorc și obrazul celălalt, ci doar spatele, care e plin de rănile cuțitelor care mi-au fost înfipte în el de-a lungul vieții”, a scris Claudiu Târziu pe pagina sa de Facebook.

Tensiuni la vârful conducerii AUR

Declarațiile tensionate între liderii AUR vin în contextul în care George Simion a purtat zilele trecute o serie de negocieri cu Cristian Diaconescu, președintele PMP, în vederea unei alianțe între cele două formațiuni politice pentru formarea unui nou partid conservator.

ADVERTISEMENT

Claudiu Târziu a declarat vineri că nu știa de aceste negocieri, subliniind că nu este de acord ca Simion să decidă singur soarta partidului fără măcar a informa conducerea AUR.

În replică, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, Simion a scris că este încă în relații bune cu Claudiu Târziu, și i-a mulțumit acestuia pentru faptul că nu l-a „vândut”, așa cum ar fi fost îndemnat să o facă.

„Ieri în BNC am decis împreună convocarea Congresului partidului pe 27 martie. Nu, nu ca să ne unim cu PMP. Îi mulțumesc lui Claudiu-Richard Târziu pentru faptul că nu m-a vândut cum i s-a șoptit în urechi de atâtea ori (și cum mi s-a șoptit și mie). În ciuda a zeci de știri panicarde, unitatea ne va caracteriza și de acum înainte. Iertați-ne, fraților!”, a scris Simion.

Tensiunile dintre Simion și Claudiu Târziu au început la finalul lunii ianuarie, după interviurile acordate de Călin Georgescu, propus de Simion să devină președintele de onoare al AUR, în care a făcut apologia legionarilor și a mareșalului Antonescu. Atunci, Claudiu Târziu, dar și alte nume importante din partid precum Sorin Lavric, au susținut că acesta nu mai are ce căuta în fruntea partidului.

Presa a scris chiar că cei doi ar fi încercat, la fel ca în cazul senatoarei Diana Șoșoacă, debarcarea din partid a lui George Simion. Atunci, toți liderii partidului au infirmat această informație, susținând că relațiile dintre ei sunt bune.

 

ADVERTISEMENT