Fotbal intern

Claudiu Vaișcovici, răspuns pentru Victor Pițurcă: „Dacă Bumbescu era de 20 de milioane…”

24.04.2020 | 13:12
Claudiu Vaiscovici raspuns pentru Victor Piturca Daca Bumbescu era de 20 de milioane
ADVERTISEMENT

Claudiu Vaișcovici nu este de acord cu Victor Pițurcă, care a afirmat că Adrian Bumbescu ar fi fost, dacă ar fi evoluat în prezent, unul dintre cei mai buni fundași centrali din fotbalul mondial.

Dinamovistul Claudiu Vaișcovici, replică pentru stelistul Victor Pițurcă

Claudiu Vaișcovici, atacant cu peste 50 de goluri în tricoul lui Dinamo, consideră că Adrian Bumbescu nu a fost unul dintre cei mai fundași centrali ai fotbalului românesc din anii ’80 și ’90, contrazicându-l, astfel, pe Victor Pițurcă, care susținea că fostul stoper de la Steaua ar fi câștigat, dacă ar fi evoluat astăzi, 20.000.000 de euro pe an.

ADVERTISEMENT

Să fim serioși și să respectăm adevărul: Bumbescu a fost un fotbalist bun. Dar nu extraordinar, ieșit din comun. Păi fotbaliști ca Belodedici, Sameș, Ștefănescu și Andone înseamnă că ar fi valorat azi 50 de milioane de euro, nu 20!

Bumbescu avea un joc bun de cap, plasament, dar la jocul la firul ierbii era deficitar. Plus că la cât de bun era, a și alunecat caraghios la unul din golurile lui Gullit din finala Cupei Campionilor Europeni din 1989, cu AC Milan.

ADVERTISEMENT

L-am tachinat un pic atunci, însă e un băiat cu simțul umorului. Și un om deosebit, în afara terenului. Eu am jucat cam în fața tuturor fundașilor din acea vreme, pot să îmi dau cu părerea!”, a declarat Claudiu Vaișcovici, conform Prosport.

„Bumbescu nici nu exista în calcule”

Claudiu Vaișcovici rememorează și perioada petrecută la echipa națională alături de Adrian Bumbescu, despre care spune, totuși, că nu era una dintre variantele pentru titularizare în centrul apărării.

ADVERTISEMENT

La antrenamente la națională, au fost situații când eu centram la cap și Cămătaru și Bumbescu se băteau care să dea cu capul. La națională juca Gino Iorgulescu și Costică Ștefănescu, rezerva era Alexandru Nicolae.

Dar când nu juca unul dintre primii doi, era chemat Tilihoi… Bumbescu nici nu exista în calcule atunci.

ADVERTISEMENT

E normal să se laude Pițurcă și Bumbescu între ei, sunt olteni, știți că le place să fie în primplan”, susține Claudiu Vaișcovici.

ADVERTISEMENT