Fotbal intern

Clauza de reziliere din contractul lui Gigi Mulțescu la Astra! Șumudică și Edi Iordănescu aveau dublu!

11.11.2018 | 17:06
Clauza de reziliere din contractul lui Gigi Multescu la Astra Sumudica si Edi Iordanescu aveau dublu

Înfrângerea pe teren propriu, 1-2 cu Poli Iași, a fost decisivă pentru soarta lui Gigi Mulțescu pe banca tehnică a celor de la Astra Giurgiu. Patronul Ioan Niculae a decis să îl demită pe antrenor și îi va plăti acestuia o parte din clauza de reziliere pe care Mulțescu o are în contract.

FANATIK.RO a aflat suma trecută de reputatul tehnician în acte în momentul semnării acordului cu gruparea giurgiuveană. Cum obiectivul fixat a fost unul îndrăzneț, locurile 1-3 în Liga 1 Betano, mulți s-ar fi așteptat ca aceasta să depășească 100.000 de euro. Lucrurile nu stau deloc așa.

Clauza de reziliere din contractul lui Gigi Mulțescu este de 75.000 de euro! Încep negocierile

Conform informațiilor noastre, antrenorul, care va împlini pe 13 noiembrie 67 de ani, urmează să rupă acordul cu Astra Giurgiu la începutul săptămânii viitoare. Patronul Ioan Niculae nu dorește să continue colaborarea cu Gigi Mulțescu și se va întâlni cu acesta pentru a discuta termenii despărțirii. Clauza de reziliere din contractul tehnicianului este de 75.000 de euro. Deși Astra e cea care vrea să rupă contractul, formația giurgiuveană nu dorește să achite întreaga sumă trecută în acte. Părțile se vor pune la masa negocierilor și vor ajunge, mai mult ca sigur, la un acord rapid, Mulțescu fiind recunoscut pentru faptul că nu ține de scaun și nici nu vrea să plece cu scandal. Tehnicianul se pare că va solicita jumătate din bani.

Gigi Mulțescu va pleca de la Astra după înfrângerea cu Poli Iași de pe teren propriu
Gigi Mulțescu va pleca de la Astra după înfrângerea cu Poli Iași de pe teren propriu. Mulțescu își pune mâna în cap

Mai mult, antrenorul nu ar rămâne foarte mult fără echipă. Sursele noastre susțin că Gigi Mulțescu ar fi fost contactat de cei de la Petrolul Ploiești, care doresc să îi dea pe mâna echipa și să îi fixeze obiectiv promovarea în prima divizie. Interesant este că Mulțescu are la Astra o clauză de reziliere de 75.000 de euro, în vreme ce Edi Iordănescu și Marius Șumudică au avut, la vremea lor, clauze duble, de 150.000 de euro. E drept, niciunul dintre cei doi nu a încasat niciun euro din ele, plecând la cererea lor de la formația patronată de Ioan Niculae.

Alexa este ținta principală, dar Călărașiul nu vrea să renunțe la el

Dacă despărțirea de Gigi Mulțescu se va produce mai mult ca sigur la începutul săptămânii viitoare, numele înlocuitorului acestuia pe banca Astrei nu este bătut în cuie. Asta pentru că favoritul lui Ioan Niculae, Dan Alexa, nu este decis sută la sută să lase munca excelentă pe care a făcut-o la Dunărea Călărași, revelația acestui sezon din Liga 1 Betano.

Fotbaliștii echipei din Călărași, conducătorii clubului, fanii, dar și oameni importanți la nivel local încearcă din răsputeri să îl determine pe Alexa să rămână la conducerea Dunării. Pe de altă parte, Astra poate fi echipa alături de care antrenorul să aspire la play-off și, de ce nu, la unul dintre primele trei locuri din campionat.

Dan Alexa ar putea pleca de la Dunărea Călărași pentru a semna cu Astra Giurgiu. Antrenorul salută publicul
Dan Alexa ar putea pleca de la Dunărea Călărași pentru a semna cu Astra Giurgiu