Sport

Clauza incredibilă acceptată de Adrian Mutu. În ce condiții ar putea fi demis de la FC U Craiova

Adrian Mutu nu va avea viață ușoară pe banca nou-promovatei FC U Craiova 1948. Adrian Mititelu Junior i-a impus o clauză care îi permite să-l demită după doar câteva etape.
29.05.2021 | 15:34
Clauza incredibila acceptata de Adrian Mutu In ce conditii ar putea fi demis de la FC U Craiova
ADVERTISEMENT

Deși se află la primul sezon în Liga 1, FC U Craiova 1948 își propune să devină încet, dar sigur o forță în fotbalul românesc. Acesta este și motivul din spatele deciziei de a-l instala în locul lui Eugen Trică – antrenorul care a reușit promovarea din postura de lider al eșalonului secund – pe selecționerul echipei naționale Under 21 a României, Adrian Mutu.

Așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, „Briliantul” a semnat un contract valabil două sezoane, cu un salariu lunar de aproximativ 14.000 de euro și obiectivul de a construi un lot capabil să se bată de la egal la egal cu echipele aflate pe podium.

ADVERTISEMENT

Nu va fi, însă, o misiune deloc ușoară, pentru că Adrian Mititelu Junior a introdus o clauză care pune presiune pe tehnician. Concret, acesta va putea fi demis dacă alb-albaștrii vor suferi patru eșecuri consecutive în noul sezon.

Adrian Mutu riscă să plece de la FC U Craiova 1948 după doar câteva etape. A acceptat o clauză incredibilă

Au fost câteva chestii de pus la punct, la negocieri, dar nu cerințe ieșite din comun. Într-o săptămână am perfectat totul. Sper să facem cât mai multe puncte în noul sezon și să ne apropiem de primele poziții ale clasamentului.

ADVERTISEMENT

Va fi un an greu, ne vom bate cu multe echipe care dispun de un buget mare. Vrem să facem un campionat bun pentru o nou-promovată”, a declarat Adrian Mititelu Junior după numirea lui Mutu în funcția de antrenor principal al echipei.

La nivelul echipelor de club, “Briliantul” se poate lăuda pe plan intern doar cu experiența de la Voluntari, în ultima parte a sezonului 2017/2018, când a reușit să rămână în Liga 1 printr-o victorie la loviturile de departajare în barajul contra Chindiei. Ulterior, a pregătit, timp de un an și jumătate, formația secundă a saudiților de la Al Wahda.

ADVERTISEMENT

Peluza Sud 97 este de partea „Briliantului”: „Să trecem la treabă!”

Pe de altă parte, chiar dacă ar fi preferat ca Eugen Trică să rămână pe banca echipei cu care a promovat în Liga 1, ultrașii din Peluza Sud 97 se declară optimiști după numirea lui Adrian Mutu. Ba chiar îl asigură de toată susținerea la prima prezență a alb-albaștrilor în elita fotbalului românesc.

Din păcate, clubul nu i-a acordat lui Trică încrederea pe care i-o acordăm noi. Îi mulțumim pe această cale pentru tot ce a făcut pentru acest măreț club, fiind pilonul de bază al promovărilor în prima și a doua ligă.

ADVERTISEMENT

Te așteptăm acolo unde știm că îți place la nebunie, alături de noi în peluză, să continuăm misiunea cea mai de preț a noastră, să aducem Știința acolo unde îi este locul. TRICĂ ESTE UNUL DINTRE NOI!

Adrian Mutu este probabil cel mai bun fotbalist român al anilor 2000, bucurându-ne pe toți la fiecare din cele 35 goluri marcate pentru tricolori.

Este un antrenor la început de carieră, iar noi îi acordăm toată încrederea și speranța, dorind să realizeze ca antrenor al Științei lucruri cel puțin la fel de mărețe precum a realizat cu ghetele în picioare. Adi, hai să trecem la treabă!”, se arată în comunicatul transmis de Peluza Sud 97.

ADVERTISEMENT