Fotbal international

Clauza incredibilă din contractul lui Diego Simeone. Încasează 152 de milioane de euro dacă Atletico îl demite!

17.03.2019 | 16:27
Clauza incredibila din contractul lui Diego Simeone Incaseaza 152 de milioane de euro daca Atletico il demite

Diego Simeone a devenit al doilea cel mai bine plătit antrenor din lume după ce și-a prelungit contractul cu Atletico Madrid luna trecută. Cholo încasează acum un salariu brut de 48 de milioane de euro anual. 

Clauza incredibilă din contractul lui Diego Simeone

Totuși, în decurs de o săptămână, Atletico Madrid a ratat două obiective. Madrilenii au pierdut incredibil dubla manșă cu Juventus, din optimile de finală ale Ligii Campionilor. După ce au câștigat cu 2-0 acasă, băieții lui Simeone au fost învinși cu 0-3 la Torino, toate golurile fiind marcate de fostul lor coșmar din La Liga, Cristiano Ronaldo.

În acest weekend, Atletico a pierdut cu 0-2 în deplasare cu Bilbao, astfel că șansele să mai câștige titlul sunt aproape zero. Dacă Barcelona va câștiga pe terenul lui Betis, atunci catalanii vor avea un avans de zece puncte în fruntea clasamentului. Jurnaliștii spaniolii au aflat ce s-ar întâmpla în situația în care șefilor lui Atletico le-ar trece prin gând să-l demită pe Simeone: aceștia vor fi nevoiți să-i achite argentinianului 152 de milioane de euro!

Șansele ca lui Simeone să-i fie reziliat contractul până în 2022 sunt minime însă. Nu doar din cauza acestei sume colosale, dar și datorită performanțelor pe care antrenorul le-a realizat în ultimii ani. Simeone a transformat-o pe Atletico dintr-o echipă de mijlocul clasamentului, la momentul când a preluat-o, în campioana Spaniei. Mai mult, Atletico s-a bătut și cu marile forțe ale Europei, câștigând de două ori Europa League și disputând două finale de Liga Campionilor, ambele pierdute în fața rivalei Real Madrid.

Tot acest succes i se datorează în mare măsură lui Simeone, care a reușit să construiască o echipă fără mari investiții. Antrenorul argentinian nu are niciun gând să antreneze în altă parte, mai ales că la Atletico a obținut performanțe și în perioada când era jucător.