Fotbal international

Clauza macabră din contractul lui Kylian Mbappe, dezvăluită de Football Leaks

10.11.2018 | 20:36

Kylian Mbappe a avut în contract o clauză macabră în perioada în care a jucat la PSG sub formă de împrumut, mai precis în stagiunea 2017-2018. Jurnaliștii francezi susțin că oficialii de la PSG și cei de la AS Monaco au convenit ca monegascii să nu primiească niciun ban în cazul în care tânărul jucător și-ar pierde viața.

Publicația Mediapart, care citează platforma Football Leaks, susține că parizienii și-au luat toate măsurile de precauție în momentul în care l-au adus pe Kylian Mbappe pe Parc de Princes sub formă de împrumut. Cele două cluburi au convenit ca, în cazul în care jucătorul s-ar accidenta grav, PSG să nu mai vireze niciun ban în conturile celor de la AS Monaco. Nu a fost cazul, Mbappe a avut un sezon excelent, a luat titlul de campion în Franța cu PSG și Campionatul Mondial 2018 cu Franța. O altă clauză din contract atrage însă în mod special atenția.

Kylian Mbappe a avut o clauză macabră în contract

Clauza care ține de accidentare este una des întâlnită la jucătorii marilor cluburi din Europa, acestea fiind tot timpul precaute atunci când aduc jucători sub formă de împrumut. În contractul lui Mbappe s-a regăsit însă și o clauză mai puțin obișnuită. În cazul în care jucătorul ar fi murit în perioada petrecută pe Parc de Princes sub formă de împrumut, AS Monaco nu ar mai fi primit niciun ban.

Iar dezvăluirile cu privire la transferul lui Kylian Mbappe nu se opresc aici. Mediapart mai scrie că din suma de 180 de milioane de euro, cât a costat transferul francezului de la AS Monaco la PSG, 124 de milioane au ajuns la patronul clubului, Dmitri Rîbolovlev. Mbappe s-a dovedit a fi o investiție extrem de bună pentru PSG. Tânărul atacant a jucat în 56 de partide pentru parizieni, a marcat 34 de goluri și a dat 21 de pase de gol.