Fotbal international

Clauza secretă din contractul lui Lionel Messi cu Barcelona! Cum poate pleca gratis! De ce a refuzat-o pe Manchester City

13.10.2018 | 17:13
Clauza secretă din contractul lui Lionel Messi cu Barcelona
ADVERTISEMENT

Lionel Messi a semnat în toamna anului trecut prelungirea contractului cu Barcelona. Noul acord al fotbalistului de 31 de ani se întinde până în 2021, însă conducerea clubului vrea să-i ofere un nou contract jucătorului care a scris istorie în tricoul blaugrana.

Chiar dacă prelungirea contractului a fost semnată în 2017, conducerea clubului vrea ca Lionel Messi să semneze un nou acord, scadent în vara anului 2022. Oficialii formaţiei vor ca tratativele să înceapă în sezonul viitor. Cu toate acestea, jurnaliştii catalani au aflat că jucătorul are o clauză secretă şi ar putea să plece liber de contract în vara anului 2020.

ADVERTISEMENT

Cum poate fi activată clauza secretă din contractul lui Lionel Messi cu Barcelona

Clauza secretă din contractul lui Lionel Messi cu Barcelona poate fi activată doar în anumite condiţii. Astfel, starul argentinian ar putea să plece liber de contract în vara anului 2020 cu o singură condiţie. Fotbalistul de 31 de ani trebuie să semneze un contract cu o formaţie care nu face parte din elita echipelor europene. În aceste condiţii, PSG sau Manchester City nu au nicio şansă să-l transfere pe Lionel Messi. Clauza i-ar putea oferi şansa argentinianului să ajungă în campionatele din Asia, la fel cum au făcut Andres Iniesta sau Xavi. Khaldoon al Mubarak, preşedintele lui Manchester City, a anunţat că a vrut să-l aducă pe Lionel Messi la echipă. “L-am rugat pe Guardiola să vorbească cu Messi, i-am oferit salariu triplu faţă de cât are la Barca, însă nu a acceptat niciodată”, a afirmat oficialul clubului englez.

După ce a semnat prelungirea contractului cu Barcelona, clauza de reziliere a acordului a crescut la 700 de milioane de euro. Lionel Messi are un salariu de 26.400.000 de euro pe sezon la formaţia de pe “Camp Nou”. Argentinianul a ajuns la al 15-lea sezon în tricoul blaugrana, dar a anunţat recent că nu-şi doreşte să plece de la Barcelona. “Aici am totul. Aici e viaţa mea. Joc la cea mai bună formaţie din lume într-unul dintre cele mai frumoase oraşe, dacă nu cel mai frumos. Fiii mei s-au născut la Barcelona, nu există niciun motiv să plec. Ideea e să rămân până la capăt. Copiii au şcoala lor, prietenii lor, iar ei sunt tot ce contează. O schimbare ar fi prea dificilă pentru băieţi. Ne simţim fenomenal”, a declarat Lionel Messi.

ADVERTISEMENT
Clauza secretă din contractul lui Lionel Messi cu Barcelona. Cum poate pleca liber de contract
Clauza secretă din contractul lui Lionel Messi cu Barcelona. Cum poate pleca liber de contract