Fotbal international

Clauza secretă pentru care Neymar are nevoie de un transfer la Real Madrid! Dacă rămâne la PSG pierde bani grei

23.05.2019 | 16:29
Clauza secreta pentru care Neymar are nevoie de un transfer la Real Madrid Daca ramane la PSG pierde bani grei

Neymar este curtat în ultimii ani de Real Madrid, iar un transfer la formaţia de pe “Bernabeu” ar putea să activeze o clauză secretă din contractul brazilianului cu Nike. Atacantul de 27 de ani este sponsorizat de compania americană din 2007, iar vedeta lui PSG va pierde bani grei în condiţiile în care campioana Franţei nu a reuşit să treacă de optimile de finală ale Ligii Campionilor în ultimele trei sezoane.

Clauza secretă pentru care Neymar are nevoie de un transfer la Real Madrid în vară

Din 2011, Nike a catalogat toate echipele din lume în patru categorii, iar compania americană plăteşte în funcţie de echipa pentru care fotbalistul sponsorizat joacă. Astfel, din categoria A făceau parte formaţiile cele mai bune din lume (Real Madrid, Chelsea, AC Milan, Manchester United, Arsenal, Juventus, Bayern Munchen, Inter sau Barcelona). Categoriile sunt modificate la finalul fiecărui sezon, iar PSG reuşise să ajungă în A. Din acest motiv, Neymar primea un milion de euro cu ajutorul acestei clauze secrete, însă campioana Franţei va reveni în categoria B din sezonul viitor.

PSG a fost eliminată în optimile de finală ale Ligii Campionilor în ultimele trei sezoane consecutive, iar Neymar va primi doar 500.000 de euro bonus din partea Nike. În plus, compania americană plăteşte fiecare performanţă individuală realizată, dar şi aici sumele diferă în funcţie de echipa la care joacă. Un transfer la Real Madrid, echipă din categoria A, i-ar readuce atacantului brazilian bonusul de un milion de euro.

Clauza secretă pentru care Neymar are nevoie de un transfer la Real Madrid (sursă foto: hepta.ro)
Clauza secretă pentru care Neymar are nevoie de un transfer la Real Madrid (sursă foto: hepta.ro)

Transferul lui Neymar la Real Madrid, un pas mai aproape de Balonul de Aur

Neymar este dorit insistent de Florentino Perez la Real Madrid, iar brazilianul ar putea să aibă şanse mai mari să câştige Balonul de Aur dacă va ajunge pe “Santiago Bernabeu”. Julio Baptista, fostul jucător al madrilenilor şi care a trecut şi pe la CFR Cluj, a susţinut că atacantul de 27 de ani are nevoie de o revenire în La Liga. “Neymar ar avea mai multe șanse să cucerească Balonul de Aur la Madrid. Multă lume ar vrea să-l vadă din nou pe Neymar în fotbalul spaniol”, a declarat brazilianul în Marca.

Dacă va câştiga Balonul de Aur, Neymar va primi 811.936 de euro din partea lui Nike, un eventual succes fiind trecut în contractul semnat în 2011. În cazul în care va triumfa şi în Liga Campionilor, bonusul ar putea să crească până la aproape 3,2 milioane de euro.

Clauza secretă pentru care Neymar are nevoie de un transfer la Real Madrid (sursă foto: hepta.ro)
Clauza secretă pentru care Neymar are nevoie de un transfer la Real Madrid (sursă foto: hepta.ro)

Ce a spus Thomas Tuchel despre posibila plecare a lui Neymar

Joi, Thomas Tuchel a susţinut o conferinţă de presă, iar jurnaliştii francezi l-au chestionat în privinţa posibilelor plecări ale lui Neymar şi Kylian Mbappe de la PSG. Antrenorul campioanei Franţei a declarat că îşi doreşte ca cei doi să nu plece, dar că este pregătit în cazul în care aceştia se vor transfera în vară.

“Îmi doresc ca Mbappe şi Neymar să continue aici. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, suntem nevoiţi să găsim soluţi. Asta se întâmplă în fotbal. Sunt multe cluburi care vor să-i transfere”, a susţinut Thomas Tuchel.