Fotbal international

Clauză SF pentru Dan Petrescu la CFR Cluj! Detalii din contractul antrenorului

13.08.2019 | 15:39
Clauza SF pentru Dan Petrescu la CFR Cluj Detalii din contractul antrenorului
Clauză SF pentru Dan Petrescu la CFR Cluj (sursă foto: sportpictures.eu)

Dan Petrescu a început destul de slab sezonul cu CFR Cluj, pierzând Supercupa României, însă a redresat repede situaţia şi acum echipa se prezintă excelent în Casa Pariurilor Liga 1 şi, în plus, e calificată în turul 3 al preliminariilor Ligii Campionilor şi, în proporţie destul de mare, pare că şi-a asigurat prezenţa cel puţin în grupele Europa League, urmând un play-off destul de uşor dacă va pierde în faţa lui Celtic.  Petrescu e însă cunoscut ca un antrenor imprevizibil la capitolul “relaţii pe termen lung cu angajatorul”, iar şefii lui CFR Cluj au vrut să se asigure că lucrurile nu vor sta aşa şi de această dată.

Clauza lui Dan Petrescu la CFR Cluj. “Priponit” cu ceva de… neplătit!

De ce? Pentru că patronul Neluțu Varga i-a stabilit o clauză de reziliere unilaterală a contractului de domeniul fantasticului pentru fotbalul românesc. Dacă-i arde să „dezerteze” sau dacă are o ofertă bănoasă dinspre “nisipuri” sau alte zone asiatice, Dan Petrescu trebuie să-i umple contul lui Neluțu Varga cu 5 milioane de euro. Da, ați citit bine, cinci milioane!

Patronul campioanei nu vrea să mai treacă prin situația de acum un sezon, când, după primul titlu adjudecat de Petrescu la CFR, acesta nu a rezistat ofertei mirobolante a ultimei clasate din prima ligă chineză. Varga crede în „Bursuc” și vrea ca acestuia să-i stea gândul la performanță cu CFR, nu la tentațiile dinspre Est. Mai ales că tehnicianul a venit cu conturile burdușite după despărțirea de Guizhou.

Clauză SF pentru Dan Petrescu la CFR Cluj (sursă foto: sportpictures.eu)
Clauză SF pentru Dan Petrescu la CFR Cluj (sursă foto: sportpictures.eu)

“Informația” scăpată într-un moment de euforie la EURO!

Acest detaliu incredibil din noul contract al lui Dan Petrescu la CFR a fost „scăpat” de patronul Neluțu Varga într-un moment de euforie la victoriile naționalei de tineret în Italia. Varga a fost prezent la toate meciurile „tricolorilor” și a sărbătorit alături de alți români traseul trupei lui Rădoi.

A avut mai multe discuții și cu fanii, iar unii, probabil simpatizanți ai celor de la FCSB, l-au înțepat că va rămâne cât de curând fără Petrescu, avid după bani. Totul având legătură cu o declarație a antrenorului imediat după titlu. „Nu-mi mai spuneți de bani și de oferte, că poate mă tentează iar!”. Varga a aruncat, însă, „bomba”, dezvăluind că e cam greu să plece un antrenor cu o clauză de reziliere de 5.000.000 de euro!

În 2018, “Bursucul” a “driblat” clauza cu transferul lui Kevin Boli

Și în primul mandat în Gruia, Dan Petrescu a avut o clauză de reziliere a contractului, dar aceasta era de 10 ori mai mică față de cât este acum! Atunci ea valora 500.000 de euro, iar cei de la CFR Cluj au insistat ca antrenorul să o achite când a acceptat oferta de la Guizhou Made in China.

Petrescu nu este, însă, omul care să scoată bani din propriul buzunar, astfel că a găsit soluția să nu plătească nimic. Le-a cerut chinezilor să-l cumpere pe Boli, aceștia au plătit 2,5 milioane de euro pe fundașul adus de CFR de la Viitorul cu 450.000 de euro, astfel că șefii campioanei și-au „tras” clauza lui Petrescu din transferul lui Boli în Asia. De această dată va fi aproape imposibil pentru „Bursuc” să folosească aceeași tactică în cazul unei plecări.

Clauză SF pentru Dan Petrescu la CFR Cluj (sursă foto: sportpictures.eu)
Clauză SF pentru Dan Petrescu la CFR Cluj (sursă foto: sportpictures.eu)

Are prime de milioane pentru cupele europene

A surprins faptul că Dan Petrescu a renunțat la milioanele chinezilor, deși retrogradase în liga secundă, pentru a veni la CFR pe un salariu mai mic decât cel din sezonul primului titlu.

Pragmaticul “Bursuc” compensează, însă, cu primele de milioane de euro pe care și le-a trecut în contract. Dacă duce echipa în grupele Ligii Campionilor, e „vorba”(citește „clauza”) să încaseze 2 milioane de euro, dacă o califică în grupele Europa League prima scade la „doar” 1 milion de euro. Asta în condițiile unui contract de numai 20.000 de euro lunar, la jumătate față de cel anterior la CFR.

  • 480.000 de euro a fost contractul anual al lui Dan Petrescu la CFR în primul mandat, ajungând, cu bonusuri, la 800.000 de euro
  • 500.000 de euro a fost clauza de reziliere a „Bursucului” la primul contract, dar nu a achitat-o când a fugit la Guizhou Hengfeng
  • 800.000 de euro era clauza de reziliere a contractului lui Reghecampf cu FCSB în 2014, când a plecat la Al Hilal. Antrenorul a achitat 350.000 de euro cash și a renunțat, el și tot staff-ul, la drepturile salariale la FCSB pe ultimele trei luni
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL