Fotbal international

Clauze ciudate din contractele fotbaliștilor! De la interzicerea de a călători în spațiu până la bilete de avion pentru cei mai buni prieteni

15.03.2020 | 17:15
Clauze ciudate din contractele fotbalistilor De la interzicerea de a calatori in spatiu pana la bilete de avion pentru cei mai buni prieteni
ADVERTISEMENT

Contractele fotbaliștilor sunt pline de clauze! Pase decisive, numărul de goluri sau mecirui fără gol primit sunt doar câteva dintre ele, dar unii jucători au altfel de clauze, mult mai bizare, iar FANATIK vi le prezintă în cele ce urmează.

Clauze ciudate din contractele fotbaliștilor

În 1999, Sunderland l-a transferat pe Stefan Schwartz, jucătorul suedez al anului, de la Valencia, iar noul său club i-a specificat în contract că nu are voie să călătorească în spațiu.

ADVERTISEMENT

Schwartz a mărturisit că era un împătimit al filmelor SF, iar agentul său i-a spus că dacă semnează cu Sunderland îi dă voie să călătorească în spațiu: „E adevărat! Mi-ar fi plăcut să merg în spațiu. Agentul mi-a promis că dacă o să semnez îmi dă voie să merg în spațiu.

Sunderland a auzit de acest lucru și mi-a interzis printr-o clauză din contract”.

Dorința lui Neymar

Neymar este cel mai scump fotbalist transferat din istorie, iar când Barcelona l-a adus în Europa de la Santos, Neymar a vrut să treacă în contract o clauză specială.

ADVERTISEMENT

Starul brazilian a dorit ca gașca sa de prieteni să primească din partea catalanilor bilete către Barcelona de două ori pe lună, toate cheltuielile fiind suportate de club.

În cele din urmă, șefii Barcelonei au acceptat, iar prietenii lui Neymar au putut să-l viziteze foarte des pe brazilian. Chiar și în momentul când PSG l-a transferat pe Neymar, starul brazilian a impus aceeași clauză, doar că locația s-a schimbat din Barcelona în Paris, iar șefii campioanei Franței au acceptat.

ADVERTISEMENT

Barcelona l-a oprit pe Suarez din a mușca

Luis Suarez a fost adus de Barcelona de la Liverpool în 2014, pentru 81.720.000 de euro, dar catalanii i-au trecut în contract că nu are voie să-și muște niciun adversar.

Luis Suarez a avut o problemă cu mușcatul adversarilor, dar de când a ajuns la Barcelona și-a schimbat regimul de alimentație și nu a mai avut probleme cu vechiurile sale obiceiuri.

ADVERTISEMENT

Clauza anti PSG pentru Pogba

Anul 2012 a fost unul dintre cele mai bune sezoane ale lui Paul Pogba. În acea perioadă, mijlocașul francez evolua la Juventus, iar conducerea torinezilor, impresionată de meciurile extraordinare făcute de Paul Pogba a decis să-i prelungească contractul și să-i mărească salariul.

Astfel, Juventus i-a trecut în noul contract o clauză de reziliere în valoare de 70.000.000 de euro, dar nu și pentru PSG. În cazul în care campioana Franței dorea să-l cumpere pe Pogba, șefii lui PSG trebuiau să achite cu 10.000.000 de euro în plus față de restul echipelor.

În prezent, Paul Pogba evoluează la Manchester United, dar viitorul lui în Anglia este incert, mai ales că mijlocașul francez și-ar dori să se întoarcă la Juventus.

  • 100.000.000 de euro este cota de piață a lui Paul Pogba, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT