Fotbal international

Clauzele incredibile din contractul lui Lionel Messi. Pe cine suspectează că le-a „pasat” datele jurnaliștilor

03.02.2021 | 16:59
Clauzele incredibile din contractul lui Lionel Messi Pe cine suspecteaza ca lea pasat datele jurnalistilor
ADVERTISEMENT

Clauze incredibile din contractul lui Lionel Messi cu FC Barcelona ies la iveală, după ce săptămâna trecută publicația El Mundo a dezvăluit suma pe care starul argentinian o încasează la clubul catalan.

UPDATE, 3 februarie, ora 17:15 / Clauzele fabuloase din contractul lui Lionel Messi la FC Barcelona au făcut înconjurul lumii și au stârnit multe critici din partea suporterilor, unele îndreptate spre fotbalist, altele spre conducerea catalanilor. În orice caz, superstarul argentinian este foarte deranjat de apariția cifrelor și a identificat deja persoanele pe care le va da în judecată după ce toată lumea a aflat cât câștigă și ce privilegii are la Barcelona. Este vorba despre Josep Maria Bartomeu (fost președinte al clubului), Jordi Mastre (fost vicepreședinte sportiv), Carles Tusquets (președintele actual al Comisiei de Gestiune), Oscar Grau (CEO-ul clubului) și Roma Gomez Ponti (șef departament juridic), anunță Esports RAC1, care informează că doar aceste persoane aveau acces la documente.

ADVERTISEMENT

Spaniolii au anunțat că Messi a semnat în 2017 un contract în valoare  de 555.237.619 de euro, valabil până anul acesta, fapt care l-a enervat teribil pe jucătorul Barcelonei.

Însă presa nu are de gând să îi dea pace argentinianului și a publicat un nou set de informații din înțelegerea pe care Messi o are stabilită la Barcelona.

ADVERTISEMENT

Clauzele incredibile din contractul lui Lionel Messi. N-are voie la skijet, dar poate paria

Jurnaliștii iberici au dezvăluit clauzele incredibile pe care Lionel Messi le are trecute în contract, o parte din ele fiind publicate în premieră: “are interzis la skijet, motocicletă, parapantă, poate paria, dar doar sume modice, n-are voie să se dopeze si trebuie să-și păstreze condiția fizică optimă.”

Totuși în contractul lui Messi sunt anumite reglementări când vine vorba de pariuri: “poate să parieze, însă nu pe meciurile echipelor clubului, indiferent de competiție si de sport. I se permite sa mizeze la jocurile de noroc si pe pariurile cu caracter tradițional si care implică numai sume de mică importantă!”

ADVERTISEMENT

Pe lângă toate acestea fotbalistul este obligat să respecte tradițiile locale și limba catalană: “orice abatere de la aceasta clauză putând fi considerată o greșeală gravă ori chiar foarte gravă”. În plus trebuie să vie vigilent la conduita personală și să aibă un ritm de viață adecvat profesiei sale.

Contractual, Messi trebuie să respecte alegerile antrenorului

În contractul lui Lionel Messi se specifică că fotbalistul trebuie să se sacrifice pentru binele echipei și să evolueze acolo unde antrenorul decide: “Trebuie sa se supună alegerii de a evolua în poziția cea mai convenabilă pentru echipă.

ADVERTISEMENT

Adică, Ronald Koeman ar putea sa-i ceară într-o zi, mergând la absurd, să intre și în poarta!”, a dezvăluit El Mundo. Interesant este că singura posibilitate pentru un club care îl dorește să evite plata celor 700 de milioane de euro, clauza de reziliere, ar fi în cazul în care Catalunia și-ar declara independența.

Deși se discută mult despre plecarea lui Lionel Messi de la Barcelona, situația se poate schimba, clubul catalan căutând orice posibiltate pentru a-l convinge pe cel mai bun fotbalist din istoria sa să își încheie cariera pe Camp Nou.

 

 

 

ADVERTISEMENT