Fotbal international

Clauzele secrete din contractul lui Neymar! Câţi bani primeşte ca să nu critice antrenorul

17.11.2018 | 13:44
Clauzele secrete din contractul lui Neymar

Neymar este liderul lui PSG, iar brazilianul are câteva clauze secrete în contractul pe care l-a semnat cu formaţia din capitala Franţei. Atacantul de 26 de ani a ajuns pe “Parc des Princes” în vara anului 2017, când a devenit cel mai scump fotbalist din istorie după ce parizienii au plătit 222 de milioane de euro ca să-l aducă de la FC Barcelona.

Brazilianul are contract cu PSG până la finalul sezonului 2021-22, iar acordul are câteva clauze care au fost făcute publice de Football Leaks. Neymar primeşte un bonus de 328.000 de euro pe an dacă, după fiecare meci de pe teren propriu, merge să-i salute pe suporterii din galeria campioanei Franţei. În plus, dacă nu-l critică pe antrenorul echipei, fotbalistul de 26 de ani primeşte 2.500.000 de euro pe an.

Clauzele secrete din contractul lui Neymar. “Balonul de Aur” îi aduce bani

Neymar mai are o clauză secretă în contractul cu PSG, una care i-a adus deja bani în plus în 2017. Atacantul brazilian a câştigat 2.000.000 de euro anul trecut după ce s-a clasat pe locul trei în ierarhia finală a “Balonului de Aur”. În aceste condiţii, dacă va repeta isprava şi în 2018, fotbalistul va încasa aceeaşi sumă, totul fiind stipulat în contractul pe care îl are cu formaţia din capitala Franţei.

La PSG, Neymar are un salariu de 36.800.000 de euro pe an, brazilianul fiind unul dintre cei mai bine plătiţi fotbalişti. Englezii au făcut toate calculele şi au ajuns la concluzia că atacantul de 26 de ani câştigă 1,16 euro pe secundă. Pe lângă salariul de la PSG, Neymar mai câştigă bani frumoşi şi de pe urma contractelor de sponsorizare. Conform Forbes, fotbalistul campioanei Franţei obţine 18.000.000 de euro pe an din acordurile pe care le are cu sponsorii. De-a lungul anilor, starul parizienilor a făcut reclamă pentru Gillette, Nike, Beats Electronics sau Red Bull.

Clauzele secrete din contractul lui Neymar cu PSG
Clauzele secrete din contractul lui Neymar cu PSG