Fotbal intern

Clinceniul, „nucă tare” pentru Universitatea Craiova! I-a chinuit rău pe olteni în sezonul trecut. Video

22.10.2020 | 15:43
ADVERTISEMENT

Cu un moral foarte bun după succesul de la București, cu Dinamo, jucătorii Universității Craiova speră să-și continue forma excelentă din campionat și să obțină 8 victorii din tot atâtea posibile și după meciul cu Academica Clinceni de vineri..

Victoria ar fi cu atât mai specială, având în vedere că în această săptămână se fac doi ani de la dispariția prematură a legendarului număr opt din istoria Craiovei, Ilie Balaci.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă pe hârtie pare un meci facil, Clinceniul este o „nucă tare” pentru Universitatea Craiova. În sezonul trecut, ilfovenii le-au dat mari bătăi de cap oltenilor.

Clinceniul, „nucă tare” pentru Universitatea Craiova! Oltenii au câștigat la ultima fază a jocului în meciul de pe „Ion Oblemenco”

Academica Clinceni a promovat sezonul trecut în Liga 1, iar anul competițional 2020-2021 găsește pe formația lui Ilie Poenaru cu mult îmbunătățită față de stagiunea precedentă. Principalele „forțe” ale ilfovenilor sunt foștii FCSB-iști Florin Gardoș, care a jucat și la Universitatea Craiova, Raul Rusescu, Paul Pârvulescu și Cristian Tănase.

ADVERTISEMENT

„Vineri va fi un meci foarte dificil. Vom da piept cu o echipă bună, de ceea ce am văzut și analizat, Clinceni este o formație care se apără foarte bine, are un antrenor tânăr foarte bun. El a făcut o minune când a salvat această echipă de la retrogradare. Ne va fi foarte greu, nu numai din cauza faptul că vor fi foști jucători ai FCSB-ului pe teren,” a spus Cristiano Bergodi înainte de meciul de pe stadionul „Ion Oblemenco”, de vineri, ora 21:00.

Dacă ne uităm în duelurile directe dintre Craiova și Clinceni, observăm că Academica nu s-a făcut de râs, ba mai mult a fost foarte aproape de a „smulge” două egaluri cu oltenii. Meciul de pe arena din Bănie se anunță foarte interesant, mai ales că în primul și singurul meci dintre cele două echipe de pe „Ion Oblemenco” a avut un final de infarct.

ADVERTISEMENT

Cu Papură pe bancă, Universitatea venea după victoria din Europa League cu Sabail în deplasare, însă existau tensiuni între echipă și fani, întrucât „Papi” nu era agreat de suporteri. O victorie cu nou promovata era obligatorie pentru a mai calma spiritele.

Partida de pe 14 iulie 2019 a început foarte bine pentru gazde. În minutul 13, Răuță nu s-a înțeles cu Nicolae Calancea și și-a introdus mingea în propria poartă. Egalitatea a fost restabilită de Adrian Șut, actualul jucător al FCSB-ului. Totuși, Ivan Martic a readus-o pe Știința în avantaj cu patru minute înainte de finalul primei reprize.

ADVERTISEMENT

Meciul s-a dezmorțit pe final. În minutul trei al prelungirilor, golul lui Nsiah a produs stupoare pe „Ion Oblemenco”. Spiritele s-au încins în tribune și 90% dintre cei prezenți au început să îi strige demisia lui Corneliu Papură. Când nimeni nu mai spera, puștiul Vasile Constantin a marcat un eurogol la ultima fază a jocului, însă nici atunci nu s-au oprit scandările împotriva antrenorului Craiovei.

„U” Craiova: Pigliacelli – Martic, Kelic, Acka, Bancu – Marian Şerban (Mateiu ’29), Qaka, Ivanov – Baiaram (Constantin ’83), Roman (Fortes ’77), Bărbuţ. Antrenor: Corneliu Papură

Academica Clinceni: Calancea – Achim, Răuţă, Patriche, Dobrescu – Şut, Barbu (Vojtus ’71) – Bogdan Ilie (Pârvulescu ’46), Olariu (Paţurcă ’57), Nsiah – Buziuc. Antrenor: Ilie Poenaru

Academica și-a inaugurat stadionul cu un egal împotriva Craiovei

Meciul retur, de pe 27 octombrie 2019, a fost motiv de sărbătoare pentru locuitorii localității de lângă București. Peste 3.000 de oameni au fost prezenți la inaugurarea „Clinceni Arena”. Spectatorii nu au putut vedea goluri, iar partida s-a terminat cu o remiză albă.

„Juveții” din Bănie au avut cele mai mari ocazii și chiar au lovit bara prin Mihai Bălașa, însă tabela de marcaj nu s-a schimbat, iar Victor Pițurcă bifa un semi-eșec cu echipa sa. Ba mai mult, fostul selecționer declara înainte de meci că dacă Universitatea nu învinge la Clinceni va fi o adevărată catastrofă: Suntem favoriţi cu Clinceni, dar meciul va fi dificil. Este un joc deosebit de periculos. Dacă vom câştiga toată lumea va spune că a fost normal, dacă vom pierde, va fi catastrofă. Este posibil orice. Clinceniul joacă fotbal”.

Academica Clinceni: Vâlceanu – G. Matei, Chatziterzoglou, Patriche, Pârvulescu – Merloi (59 Deretti), Cebotaru, Şut, R. Ion (90+3 Nsiah), Fl. Achim (73 Dobrescu) – Vojtus. Antrenor: Ilie Poenaru.

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Acka, Bălaşa, Bancu – Cosic, Ivanov (83 Fortes), Cicâldău – Zakaric (65 Mihăilă), M. Roman, Baiaram (27 Ivan). Antrenor: Victor Pițurcă.


  • (P) Cota BETANO pentru U Craiova – Academica Clinceni: 2,20 este cota pentru “1 pauză/1 final ”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT