Life

Clinica unde s-a tratat Petrică Mîțu Stoian înainte să moară, închisă temporar, Mesajul instituţiei – Update

Clinica unde s-a tratat Petrică Mîțu Stoian înainte să moară a fost închisă în perioada 12 – 26 noiembrie 2021, până vor veni rezultatele anchetei demarate de autoritățile competente.
13.11.2021 | 12:03
Clinica unde sa tratat Petrica Mitu Stoian inainte sa moara inchisa temporar Mesajul institutiei  Update
ADVERTISEMENT
13-11-2021
13:47

Mesajul clinicii Nera după închiderea temporară

Clinica în care Petrică Mîţu Stoian s-a tratat înainte să moară a postat un mesaj pe pagina de Facebook, la scurt timp după deciderea închiderii temporare.

Insituţia susţine că terapia cu oxigen hiperbar nu a cauzat moartea artistului şi acuză televiziunile de fake news.

Clinica Nera mai spune şi că îşi va continua activitatea.

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață sâmbăta trecută, iar clinica Nera, unde s-a tratat acesta, este închisă temporar. Între 12 și 26 noiembrie, activitatea din clinică este suspendată până vor veni rezultatele anchetei demarate de autorități.

Conducerea clinicii a luat decizia de a închide unitatea pentru o perioadă de cel puțin două săptămâni, notează b1tv.ro. Moartea solistului a provocat un scandal uriaș.

ADVERTISEMENT

Clinica unde regretatul cântăreț a primit tratament a fost inaugurată de Nelu Tătaru și de alți doi miniștri PNL. Fostul ministru al Sănătății nu este convins de eficacitatea terapiei cu oxigen hiperbar, după cum a declarat recent. 

Clinica unde s-a tratat Petrică Mîțu Stoian a fost închisă temporar

În urmat scandalului provocat după moartea lui Petrică Mîțu Stoian, conducerea clinicii unde s-a tratat artistul a luat decizia de a închide unitatea pentru cel puțin două săptămâni.

ADVERTISEMENT

Joi, 11 noiembrie, ministerul Sănătății a anunțat că se află în desfășurare o anchetă demarată de instituțiile competente, în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian.

Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin a demarat o verificare în unitățile medicale în care a fost internat interpretul.

ADVERTISEMENT

Va avea loc o verificare a condițiilor igienico-sanitare din unitate și a respectării procedurilor înainte de efectuarea terapiei din camera hiperbară.

Conform ministerului, oxigenoterapia hiperbară nu este inclusă în protocolul de tratament. Până în prezent, nu există studii pertinente care să dovedească eficiența în tratarea COVID-19. Artistul a urmat această terapie după vindecarea de infecția cu virusul SARS – CoV – 2.

ADVERTISEMENT

Specialiştii în Medicină Fizică şi Reabilitare consideră „periculoasă promovarea agresivă prin toate canalele a oxigenoterapiei hiperbare, procedură adesea ridicată la rang de panaceu.

Se denaturează astfel atenţia pacientului, dar de multe ori şi a medicului, de la complexitatea afecţiunii COVID-19, de la complicaţiile sale, care sunt respiratorii, cardiace, musculoscheletale, neurologice etc.”, au transmis aceștia către ministerul Sănătății.

A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă după moartea lui Mîțu Stoian

După moartea lui Petrică Mîțu Stoian, Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Solistul s-a stins din viață sâmbătă, 6 noiembrie, la Spitalul de Urgență din Reșița. Înainte de a ajunge în stare gravă, artistul a urmat un tratament post-COVID la clinica Nera.

„La data de 8.11.2021, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa, a fost înregistrat dosarul cu nr. 2486/P/ 2021, având ca obiect infracţiunea de ucidere din culpă.

În cauză se efectuează cercetări privind stabilirea împrejurărilor în care a decedat persoana vătămată Mîţu Petre, la data de 6.11.2021, în cadrul Secţiei de terapie intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița.

ADVERTISEMENT