Life

Clinica unde s-a tratat Petrică Mîțu Stoian înainte să moară, închisă temporar, Mesajul instituţiei – Update

Clinica unde s-a tratat Petrică Mîțu Stoian înainte să moară a fost închisă în perioada 12 – 26 noiembrie 2021, până vor veni rezultatele anchetei demarate de autoritățile competente.
13.11.2021 | 12:03
Clinica unde sa tratat Petrica Mitu Stoian inainte sa moara inchisa temporar Mesajul institutiei  Update
ADVERTISEMENT
13-11-2021
13:47

Mesajul clinicii Nera după închiderea temporară

Clinica în care Petrică Mîţu Stoian s-a tratat înainte să moară a postat un mesaj pe pagina de Facebook, la scurt timp după deciderea închiderii temporare.

Insituţia susţine că terapia cu oxigen hiperbar nu a cauzat moartea artistului şi acuză televiziunile de fake news.

Clinica Nera mai spune şi că îşi va continua activitatea.

Petrică Mîțu Stoian s-a stins din viață sâmbăta trecută, iar clinica Nera, unde s-a tratat acesta, este închisă temporar. Între 12 și 26 noiembrie, activitatea din clinică este suspendată până vor veni rezultatele anchetei demarate de autorități.

Conducerea clinicii a luat decizia de a închide unitatea pentru o perioadă de cel puțin două săptămâni, notează b1tv.ro. Moartea solistului a provocat un scandal uriaș.

ADVERTISEMENT

Clinica unde regretatul cântăreț a primit tratament a fost inaugurată de Nelu Tătaru și de alți doi miniștri PNL. Fostul ministru al Sănătății nu este convins de eficacitatea terapiei cu oxigen hiperbar, după cum a declarat recent. 

Clinica unde s-a tratat Petrică Mîțu Stoian a fost închisă temporar

În urmat scandalului provocat după moartea lui Petrică Mîțu Stoian, conducerea clinicii unde s-a tratat artistul a luat decizia de a închide unitatea pentru cel puțin două săptămâni.

ADVERTISEMENT

Joi, 11 noiembrie, ministerul Sănătății a anunțat că se află în desfășurare o anchetă demarată de instituțiile competente, în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian.

Direcţia de Sănătate Publică Caraş-Severin a demarat o verificare în unitățile medicale în care a fost internat interpretul.

ADVERTISEMENT

Va avea loc o verificare a condițiilor igienico-sanitare din unitate și a respectării procedurilor înainte de efectuarea terapiei din camera hiperbară.

Conform ministerului, oxigenoterapia hiperbară nu este inclusă în protocolul de tratament. Până în prezent, nu există studii pertinente care să dovedească eficiența în tratarea COVID-19. Artistul a urmat această terapie după vindecarea de infecția cu virusul SARS – CoV – 2.

ADVERTISEMENT

Specialiştii în Medicină Fizică şi Reabilitare consideră „periculoasă promovarea agresivă prin toate canalele a oxigenoterapiei hiperbare, procedură adesea ridicată la rang de panaceu.

Se denaturează astfel atenţia pacientului, dar de multe ori şi a medicului, de la complexitatea afecţiunii COVID-19, de la complicaţiile sale, care sunt respiratorii, cardiace, musculoscheletale, neurologice etc.”, au transmis aceștia către ministerul Sănătății.

A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă după moartea lui Mîțu Stoian

După moartea lui Petrică Mîțu Stoian, Parchetul de pe lângă Judecătoria Reşiţa a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Solistul s-a stins din viață sâmbătă, 6 noiembrie, la Spitalul de Urgență din Reșița. Înainte de a ajunge în stare gravă, artistul a urmat un tratament post-COVID la clinica Nera.

„La data de 8.11.2021, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa, a fost înregistrat dosarul cu nr. 2486/P/ 2021, având ca obiect infracţiunea de ucidere din culpă.

În cauză se efectuează cercetări privind stabilirea împrejurărilor în care a decedat persoana vătămată Mîţu Petre, la data de 6.11.2021, în cadrul Secţiei de terapie intensivă de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici...
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici măcar o echipă puternică
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La...
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La 26 de ani, Andrei Obreja a studiat în Anglia şi va conduce o comună din Timiş
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase multimilionarul celebru care l-a jignit incalificabil!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
Schengen e OFICIAL pentru România! ANUNȚUL a fost făcut de GERMANIA
Schengen e OFICIAL pentru România! ANUNȚUL a fost făcut de GERMANIA
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10...
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
PRO TV, cifre uluitoare după meci. Audiență fără precedent la România - Ucraina
PRO TV, cifre uluitoare după meci. Audiență fără precedent la România - Ucraina
Mihai Trăistariu îi învață pe români cum să facă bani: „Așa poți face...
Mihai Trăistariu îi învață pe români cum să facă bani: „Așa poți face 3.000-5.000 de lei pe lună”
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO