ADVERTISEMENT
News

Clipe de coşmar la o piscină din Mamaia. O fetiţă de 5 ani a rămas cu mâna prinsă în tubul de absorbţie

O fetiță s-a accidentat în piscina unui hotel din Mamaia, prinzându-și mâna în tubul de absorbție.
Autor: Luca Dinulescu | 22.07.2021 | 16:24
Clipe de coşmar la o piscină din Mamaia. O fetiţă de 5 ani a rămas cu mâna prinsă în tubul de absorbţie
O fetiță de 5 ani și-a prins mâna în tubul de absorbție al unei piscine din Mamaia. Sursă foto: hepta.ro

Un dosar de vătămare corporală a fost deschis de Poliția Constanța după ce, la un hotel din Mamaia, a fost semnalată accidentarea unei fetițe de 5 ani datorită tubului de absorbție al piscinei.

ADVERTISEMENT

Astfel, la fața locului s-au deplasat de urgență o echipă de descarcerare și una de prim-ajutor, constatând faptul că fetița avea mâna prinsă de respectiva țeavă de scurgere.

Fetița a fost transportată la Spitalul Județean Constanța, medicii luând decizia de a o anestezia, pentru ca țeava respectivă să fie îndepărtată apoi cu un flex adus de tatăl fetiței.

ADVERTISEMENT

Piscinele din Mamaia nu sunt la primul incident care implică copii

Așa cum FANATIK a relatat la sfârșitul lunii trecute, facilitățile de relaxare ale hotelurilor din Mamaia au deja un istoric controversat în ce privește copiii și nu numai.

Astfel, a devenit de notorietate cazul celor șase copii care au fost intoxicați cu clor în piscina hotelului Alezzi Beach Resort din Mamaia. Ulterior, cei mici au fost transportați de asemenea la Spitalul Județean Constanța, primind îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Cât privește momentul accidentării fetiței în vârstă de 5 ani, la fața locului se aflau și numeroși martori, care au sunat la 112 și au încercat să golească apa din bazin cu gălețile.

Piscinele din Mamaia nu sunt însă singurele care au cauzat tragedii, în anii trecuți inclusiv complexul Therme aflându-se în centrul unui astfel de eveniment.

ADVERTISEMENT

Ce este tubul de absorbție al piscinei și cum funcționează

Tuburile de absorbție ale piscinelor, respectiv bazinelor, sunt sisteme de scurgere instalate în scopul recirculării apei, dar, în unele cazuri, și a filtrării acesteia.

În cazul filtrării, tuburilor de absorbție li se pot instala așa-numitele sorburi, care rețin eventualele impurități și ajută la menținerea coloanei de apă pe tuburile de absorbție.

ADVERTISEMENT

În unele cazuri, sistemele de scurgere au instalate și racorduri, așa cum pare să fi fost cazul evenimentului în care a fost implicată fetița de 5 ani din Mamaia.

Din păcate acest tip de accidente este comun inclusiv în alte țări, așa cum o arată cazul din urmă cu câțiva ani al unei fetițe al cărei păr s-a prins în tubul de absorbție al unei piscine.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!