Sport

Clipe de groază în Benfica – Dinamo Kiev! Doi fotbaliști portughezi s-au dat cap în cap și au ieșit însângerați de pe teren

Returul dintre Benfica și Dinamo Kiev din play-off-ul Ligii Campionilor a oferit un moment șocant. Doi jucători ai gazdelor s-au ciocnit violent și s-au umplut de sânge.
24.08.2022 | 00:08
Clipe de groaza in Benfica  Dinamo Kiev Doi fotbalisti portughezi sau dat cap in cap si au iesit insangerati de pe teren
Clipe de groază în Benfica - Dinamo Kiev! Doi fotbaliști portughezi s-au dat cap în cap și au ieșit însângerați de pe teren. FOTO: captură Orange Sport
ADVERTISEMENT

Goncalo Ramos și Rafa Silva au fost protagoniștii unei accidentări mai rar întâlnite pe terenul de fotbal. În returul dintre Benfica și Dinamo Kiev, din play-off-ul UEFA Champions League, cei doi portughezi, ambii fotbaliști la gazde, s-au dat cap în cap în careul adversar și au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Accidentare horror în Benfica – Dinamo Kiev. Doi coechipieri s-au umplut reciproc de sânge

Accidentarea celor doi fotbaliști portughezi s-a produs în minutul 47 al confruntării de pe Estadio da Luz, la scorul de 3-0 pentru Benfica.

ADVERTISEMENT

Goncalo Ramos era în posesia balonului în careul echipei lui Mircea Lucescu, moment în care Rafa Silva a venit în viteză crezând că colegul său îi va lăsa mingea, dar lucrurile n-au stat deloc așa. Ramos a rămas la balon, iar Silva nu s-a mai oprit din alergare și a intrat violent în atacantul de 21 de ani.

Goncalo Ramos și Rafa Silva s-au ciocnit violent în Benfica – Dinamo Kiev. FOTO: captură Orange Sport

Cei doi lusitani s-au dat puternic cap în cap și au rămas întinși pe gazon. Urmările contactului au fost înspăimântătoare: Atât Ramos, cât și Silva și-au spart arcada și au început să sângereze. Echipa medicală a Benficăi a intrat rapid pe gazon și s-a împărțit între cei doi fotbaliști pentru a le oferi primul ajutor.

ADVERTISEMENT

După intervenția medicilor, pe teren a mai rămas doar Rafa Silva. Goncalo Ramos nu a mai putut continua meciul și a fost schimbat.

Dinamo Kiev va juca în grupele Europa League

Benfica s-a impus cu 3-0 și s-a calificat în grupele Ligii Campionilor. Nicolas Otamedi (27), Rafa Silva (40) și David Neres (42) au marcat cele trei goluri ale lusitanilor. În tur, Benfica a câștigat cu 2-0 în fața lui Dinamo Kiev, într-o partidă care s-a disputat în Polonia.

ADVERTISEMENT

Meciul nu s-a jucat în Ucraina, deoarece țara noastră vecină este în continuare invadată de Rusia. La finalul primei manșe, Mircea Lucescu și-a felicitat echipa, chiar dacă aceasta a pierdut și și-a diminuat serios șansele de calificare în Champions League.

„Felicitări celor de la Benfica. Au meritat să câştige. Eu sunt fericit de imaginea pe care echipa mea a lăsat-o. În aceste condiţii, cu antrenamentele şi călătoriile şi toate celelalte lucruri, am făcut ce am putut”, a declarat Mircea Lucescu, citat de uefa.com, după Dinamo Kiev – Benfica 0-2.

ADVERTISEMENT

În ciuda eșecului cu Benfica, scor 0-5 la general, și a eliminării din Liga Campionilor, Dinamo Kiev își va continua parcursul în cupele europene. Echipa lui Mircea Lucescu va juca sezonul acesta în grupele UEFA Europa League.

ADVERTISEMENT