Sport

Portarul Dumbrăviței, inconștient și luat cu ambulanța după un contact violent cu Mistrati. CFR Cluj, iertată de un cartonaș roșu. Update

Partida CS Dumbrăvița - CFR Cluj din Cupa României Betano a fost întreruptă în minutul 35 după ce portarul echipei de ligă secundă, Miklos, și-a pierdut cunoștința.
10.11.2022 | 20:24
Portarul Dumbravitei inconstient si luat cu ambulanta dupa un contact violent cu Mistrati CFR Cluj iertata de un cartonas rosu Update
Momentul accidentării portarului Miklos în partida din Cupa României Betano disputată în Gruia. Foto: captură video
ADVERTISEMENT
10-11-2022
18:27

Verdictul lui Marius Avram

Invitat la Digi Sport în emisiunea Digi Sport Special, fostul arbitru FIFA Marius Avram a analizat duelul dintre Mikloș și Mistrati. Fostul „central” bucureștean consideră că arbitrul Robert Avram ar fi trebuit să îl elimine pe mijlocașul lui CFR Cluj.

„ Chiar dacă nu a fost intenție, atacul a fost periculos și trebuia dat cartonașul roșu. Consecințele atacului au fost foarte grave, mai ales că portarul a fost luat pe targă și transportat la spital. Aici arbitrul are toate criteriile: integritatea fotbalistului, zona capului și consecințele atacului. Arbitrul putea să se ducă să se informeze, să vadă ce se întâmplă, să reanalizezi faza, nu să te grăbești cu un cartonaș galben. Regulamentul îți permite asta”, a declarat Marius Avram.

În minutul 35 al partidei dintre CS Dumbrăvița și CFR Cluj, din Cupa României Betano, după o centrare din banda stângă, jucătorul campioanei, Mistrati, și portarul Dumbrăviței, Robert Miklos, au urmărit balonul aflat la înălțime. Jucătorii s-au lovit cap în cap, iar goalkeeperul oaspeților și-a pierdut cunoștința. Partida a fost întreruptă pentru a permite intervenția medicilor.

După o intervenție de urgență, Miklos a fost transportat la spital cu ambulanța

Ca și la jocul contra celor de la Rapid, CS Dumbrăvița a fost obligată să joace și partida cu CFR Cluj, din grupele Cupei României Betano, pe terenul adversarului.

ADVERTISEMENT

S-a repetat și prestația notabilă, marcată de ambiție a formației din Banat. Care a făcut față asaltului clujenilor, iar portarul Robert Miklos a ieșit în evidență prin intervențiile sale.

În minutul 35, acesta a ieșit pe o centrare, pentru a bloca în fața lui Hammershoy-Mistrati. A fost un contact dur, jucătorii lovindu-se cap în cap,

ADVERTISEMENT

Imediat după contactul cu jucătorul lui CFR Cluj, Robert Miklos, căzut la pământ, a rămas inert. Jucătorii aflați în apropiere au observat imediat că este vorba despre o problemă gravă și au solicitat intervenția de urgență a staff-ului medical.

Ulterior, la semnalul colegilor lui Miklos, au sosit și medicii de pe ambulanță. Aceștia i-au acordat primul ajutor, iar apoi i-au pus un guler cervical.

ADVERTISEMENT

Ulterior, goalkeeperul celor de la CS Dumbrăvița a fost transportat pe targă către ambulanță. Din fericire, în imagini s-a putut observa că jucătorul își mișca mâinile, semn că era conștient.

Evident, pentru a avea certitudini asupra urmării impactului, a fost transportat la o unitate medicală din Cluj-Napoca, pentru mai multe investigații. Iar în momentul în care ambulanța s-a pus în mișcare, cu fair-play, spectatorii prezenți în Gruia au aplaudat.

ADVERTISEMENT

Meciul a fost întrerupt mai bine de cinci minute. În locul lui Miklos a intrat Alex Ciui, iar apoi jocul a fost reluat. – vezi VIDEO cu accidentarea horror suferită de Robert Mikloș

ADVERTISEMENT