Sport

Clipe emoționante înainte de U Craiova – Sepsi! Oltenii l-au comemorat pe Ilie Balaci

Oltenii i-au adus un omagiu lui Ilie Balaci. Au ieșit pe teren cu tricouri personalizate, cu numărul 8, purtat de legenda fotbalului din Bănie.
13.09.2021 | 23:47
Clipe emotionante inainte de U Craiova  Sepsi Oltenii lau comemorat pe Ilie Balaci
ADVERTISEMENT

Clipe emoționante, de aducere aminte, au trăit fanii Universității Craiova, înaintea întâlnirii cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

Fotbaliștii lui Laurențiu Reghecampf au ieșit pe teren purtând tricouri cu numărul 8, pe care legenda fotbalului din Bănie l-a purtat întreaga carieră.

ADVERTISEMENT

Lorena Balaci a dat lovitura de început

Născut într-o zi de 13 septembrie, Ilie Balaci este poate cel mai iubit fotbalist al Olteniei. Dacă ar fi trăit, ”Minunea blondă” ar fi împlinit 65 de ani.

În amintirea lui, organizatorii partidei au pregătit mai multe momente prin care au cinstit memoria celui care a câștigat trei titluri și patru Cupe cu Universitatea.

ADVERTISEMENT

Fanii au afișat un banner cu chipul fostului mare fotbalist, iar lovitura de început a meciului a fost dată de Lorena, fiica lui Ilie Balaci.

Acesta a primit în dar și mingea, un balon de fotbal vintage, din piele, cu șireturi, așa cum erau mingile de fotbal în anii de început ai ”Sportului Rege”.

ADVERTISEMENT

Ilie Balaci s-a stins din viață pe 21 octombrie 2018, la vârsta de 62 de ani, din cauza unui infarct miocardic.

Ilie Balaci, de la 8 la infinit

Destinul lui Ilie Balaci a fost marcat de cifra 8. Aproape toate evenimentele care au contat pentru ”Minunea Blondă” au fost legate de acest număr, care l-a și consacrat.

ADVERTISEMENT

Ilie Balaci s-a născut pe 8 septembrie, 1956. Fiind sărbătoare, Sfânta Maria Mică, ai lui l-au declarat abia peste 5 zile la primărie, așa că în certificatul său apare ca dată a nașterii 13 septembrie 1956.

La Universitatea Craiova a făcut 8 ani de juniorat, iar la echipa mare a jucat pe spate cu 8, număr pe care l-a făcut celebru.

8 goluri a marcat Ilie Balaci în tricoul echipei naționale, în 65 de selecții


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – Universitatea Craiova: 1,60 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT