News

Clotide Armand nu a trimis bugetul local către Ministerul de Finanțe și Trezorerie, acuză PNL Sector 1. „Încalcă cu bună știință legea”

PNL Sector 1 o acuză pe Clotide Armand că „încalcă cu bună știință legea finanțelor publice locale”. Ce înseamnă acest lucru pentru cetățeni
08.03.2024 | 12:29
Clotide Armand nu a trimis bugetul local catre Ministerul de Finante si Trezorerie acuza PNL Sector 1 Incalca cu buna stiinta legea
Clotide Armand este cauza blocajului din Primăria Sectorului 1, acuză PNL / Foto: Inquam Photos, George Călin
ADVERTISEMENT

Clotide Armand, primarul Sectorului 1 al Caoitalei, nu a trimis bugetul local către Ministerul de Finanțe și Trezorerie, încălcând „cu bună știință” Legea finanțelor publice locale, a comunicat, vineri, PNL Sector 1.

„Adevărul blocajului din Primăria Sectorului 1”

Într-un comunicat intitulat „Adevărul blocajului din Primăria Sectorului 1”, PNL Sectorul 1 a informat că „Primarul Sectorului 1 NU a trimis bugetul local către autoritățile competente (Ministerul de Finanțe și Trezorerie) deși hotărârea a fost aprobată de Consiliul Local în data de 12 februarie 2024!”.

ADVERTISEMENT

Potrivit liveralilor, Clotide Armand „încalcă cu bună știință prevederile Legii finanțelor publice locale nr. 273/2006, respectiv art. 39. Alin (8): Ordonatorii principali de credite au obligația să transmită direcțiilor generale ale finanțelor publice bugetele locale, în condițiile prezentei legi, în termen de 5 zile de la aprobarea acestora”.

„Efectele încălcării legii”

Potrivit PNL Sector 1, blocajul primăriei pe care îl denunță Clotide Armand este tocmai „efectul încălcării” acestei legi. „Efectul încălcării legii: nu poate opera plăți din bugetul pe care îl are la dispoziție, ceea ce duce tocmai la blocajul pe care îl reclamă”.

ADVERTISEMENT

PNL Sector 1 enumeră și efectele „pentru cetățeni” ale netrimiterii bugetului către Ministerul de Finanțe și către Trezorerie. „Ce înseamnă pentru cetățeni faptul că primarul nu a transmis bugetul către Ministerul de Finanțe și Trezorerie? Doar câteva exemple”:

„Blocarea investițiilor și a dotărilor din unitățile de învățământ. Menținerea riscurilor crescute în unitățile de învățământ prin imposibilitatea implementării măsurilor de securitate în școli. Copiii din Sectorul 1 vor fi zilnic în potențial pericol în locul în care ar trebui să fie în cea mai mare siguranță.

ADVERTISEMENT

Oprirea plăților stimulentelor pentru persoanele cu dizabilități. Funcționarea în sistem de avarie a serviciilor publice, cu posibilitatea blocării activității acestora, lucru interzis explicit prin lege.

Proiecte extrem de importante și urgente precum expertizarea unui bloc din Bucureștii Noi mai așteaptă. Deși starea de degradare în care se află periclitează zilnic viețile celor care locuiesc în el și nu numai”.

ADVERTISEMENT

„Ținând cont de cele menționate mai sus, consilierii locali au solicitat ieri Prefectului Municipiului București, efectuarea unui control în regim de urgență pentru verificarea încălcării legii de către primarul Sectorului 1”, mai precizează comunicatul.

Joi, Clotide Armand a anunțat că Primăria Sectorului 1 va fi închisă, nu există internet iar serviciile publice nu mai funcționează, „din cauza consilierilor PSD-PNL care au luat bani de la primărie și i-au dat pentru Catedrala Mîntuirii Neamului”.

 

ADVERTISEMENT