Editoriale

Clotilde “Albă ca nuiaua” și Ionel “Piticul de grădiniță” atacă murdar presa curată. Prea mult gunoi în sectorul 1

18.04.2021 | 16:17
Clotilde Alba ca nuiaua si Ionel Piticul de gradinita ataca murdar presa curata Prea mult gunoi in sectorul 1
Clotilde Armand vrea sa darame stalpii cu cablurile de internet din sectorul 1 fara sa ofere alternativa de a le muta in subteran
ADVERTISEMENT

Clotilde Armand suferă de obsesia justițiarismului. Indiferent dacă luptă vânjos cu cablurile de internet ale cetățenilor Sectorului 1 sau cu partenerii de coaliție, doamna care se visează când Albă ca Zăpada, când Ioana D’Arc, trăiește din scandal în scandal. Ultima năzbâtie este legată de orchestrarea agresiunii față de postul Digi 24, pe care piticii sau piticul de la grădinița madamei, fostul jurnalist Ionel Stoica, l-au dezvoltat în mass-media.

Coordonatorul serviciului de presă al Primăriei Sectorului 1, Ionel Stoica, a ieșit brusc la revoluție cu o exprimare care amintește de publicații defuncte, precum „Atac la persoană”.

ADVERTISEMENT

„Hai că a ieșit la atac și Digi 24, această Antena 3 în devenire, în disprețul normelor europene, care spun că rețelele de cabluri aeriene, indiferent că sunt de TV, telefonie sau Internet, trebuie să coboare în subteran. Nu, nu au cerut niciun punct de vedere de la Primăria Sectorului 1, a fost execuție mediatică în direct, au învățat de la cei mai buni. Nu știu ce interese are Cosmin Prelipceanu, dar știu sigur ce hram poartă Zoltan Teszari”, a scris Stoica, pe o rețea de socializare.

Coordonatorul serviciului de presă al lui Clotilde Armand lovește stalinist o instituție media respectabilă

Sigur, nu este nimic grav în faptul că Ionel Stoica, fost redactor şef ziare.com, pare capabil de o anumită atitudine care să-l scoată din dulcea pudoare a somnului, fie ea chiar și civică. Problema care se pune este legată de acuzațiile fără bază și de faptul că Armand Clotilde, din Alba ca Zăpada care ne promitea un Sector 1 parizian, și-a trimis la înaintare piticii de grădină, în timp ce domnia sa este mai preocupată de aparițiile publice fosforescente, decât de gropile și șobolanii care împodobesc centrul Bucureștului. Felul în care stâlpii de iluminat din Sectorul 1 sunt „defrișați” de rețelele aeriene de cabluri a născut polemici, iar scandalul este abia la început. Problema de substanță este, însă, alta…

ADVERTISEMENT

„Nu știu ce interese are Cosmin Prelipceanu” este o afirmație tipic securistă, ba chiar stalinistă, o acuzație fardată, pentru că oricărui cetățean cititor de „fake news” i-ar da, instantaneu, prin minte, întrebarea: „Da’ cu ce mișelii se ocupă, dom’le, și ăsta?”. Nu suntem mai catolici decât Papa, nu sunt, personal, fan Prelipceanu, dar un asemenea tip de discurs diversionist amintește de vremurile pe care le credeam apuse.

Unde mai pui că, întâmplător sau nu, ținta atacurilor este o televiziune de știri devenită în timp cea mai credibilă din România şi un site care adună, tocmai datorită brandului media pe care îl reprezintă, peste 1,5 milioane de cititori unici în fiecare zi, de aproape 3 ori mai mult ca locul 2 din online-ul românesc, cititori făcuţi din presă curată, fără fake news-uri şi exagerări. Ceea ce este mai mult decât lăudabil!

ADVERTISEMENT

Nuielușele pe care gingașa primăreasă le plasează pe spinările celor care îndrăznesc să nu aibă aceleași păreri cu ‘mneai, și acelea mânuite nu de grațioasa sa prezență, ci de subalterni, ar trebui să amuze, dar, din păcate, tonul agresiv a devenit o obișnuință în comportamentul edilei (pardon de manipularea pamfletară a limbii române…). Este trist când vezi o auto-propusă „zână”, cu aere occidentale, imitând-o pe Baba Cloanța, eroina negativă a basmelor din copilăria noastră.

Cum deranjează cablul de sub retină și nu munții de gunoaie

Articolul care l-a enervat pe Ionel Stoica suna astfel: „Cel mai bogat sector al Capitalei și locul unde este cea mai mare concentrare de sedii de mari corporații și importanți jucători din IT&C ar putea rămâne peste noapte fără internet, cablu și telefonie fixă. Asta, după ce primarul Clotilde Armand a anunțat că vrea să dispară toate cablurile de pe stâlpii din sector, fiind deranjată de cel din fața Primăriei”.

ADVERTISEMENT

Aici s-ar fi cuvenit o reacție normală și o expunere detaliată a proiectului Primăriei de Sector. Faptul că primăreasa „vrea să dispară” câte ceva ar fi trebuit să fie încununat și cu o soluție clară, pentru că nu vorbim despre o jună aflată în pragul Bacalaureatului, care „vrea” o rochiță de firmă și o excursie la Nisa, dacă va supraviețui examenului. Pe Clotilde Armand o deranjează cablul din fața Primăriei și nu gunoaiele aruncate în stradă de la intersecția dintre „Ștefan cel Mare” și „Calea Dorobanților”, ale căror mirosuri pestilențiale am fost onorat să le „gust” în urmă cu doar două zile…

În România nu prea mai există diferență între „a vrea” și „a putea”, atât timp cât important este să te zbenguiești în spațiul media, să ataci „sans frontieres” și să te crezi demolatoare, în funcție de toane, mai ceva ca Nea Nicu. O fi avut Ceaușescu o divizie de păcate, dar măcar a construit câte ceva, de la blocuri, la magistrale. Sigur, nu el a mânuit mistria, ci proiectanții, inginerii și muncitorii români, nu cipăndei buni la dat din gură.

Şi la urma urmei, OK, vrei să-i dai jos, conform legislaţiei europene! În regulă! Dar asigură posibilitatea mutării lor în subteran, pentru ca oamenii să nu piardă serviciile de cablu tv şi, mai ales, internet! Pentru că grija ta, madame primar, trebuie să fie oamenii, toţi cetăţenii sectorului 1, indiferent că te-au votat sau nu, indiferent că au net de la Digi, Telekom sau Orange!

„À la guerre, comme à la guerre! Vive le scandale publique!”

Primărița S1 a devenit unul dintre cei mai controversați politicieni ai momentului. Primele fumigene conflictuale au apărut încă din anul 2016, când USR a hotărât excluderea din partid a lui Sergiu Moroianu, pentru prejudicii grave de imagine la adresa formațiunii. Biroul Național a hotărât că soțul Clotildei Armand a făcut afirmații false cu privire la sumele cheltuite în timpul campaniei. Clotilde a sărit în apărarea lui Moroianu, menționând că „decizia este greșită la nivel de resurse umane și de management”, în timp ce soțul ei n-a apucat să ofere nicio replică.

A trecut ceva timp și unul dintre cele mai mari scandaluri din istoria alegerilor s-a petrecut în anul 2020, când Armand l-a acuzat pe PSD-istul Daniel Tudorache că a încercat să fraudeze procesul electoral. În momentul în care Clotilde a trecut în avantaj, a renunțat la acuzații și ulterior a refuzat numărătoarea voturilor. În spațiul public a circulat inclusiv un clip video, cu imagini surprinse de camerele de supraveghere, cu mai mulți membri USR, care mutau sacii cu buletine de vot.

La finalul anului 2020, săptămâni în șir, Sectorul 1 a fost îngropat de gunoaie. Operatorul de salubritate nu a mai ridicat gunoiul de pe domeniul public, pentru că Primăria a avut facturi restante. În luna februarie a acestui an, Romprest a anunțat din nou că va refuza să ridice mizeria fără facturi achitate, dar Clotilde Armand a precizat că „mai există și alte firme de salubrizare”.

Țățismul bărbătesc și… amintiri cu sărmanul Titu Maiorescu

Acestea sunt doar câteva danteluțe din trena înglodată de scandaluri, cu care Clotilde Armand a obișnuit să danseze în spațiul public. Din păcat, Clotilde doar dărâmă, dar nu construiește mai nimic. Faptul că discutăm despre o doamnă, al cărei spirit gospodăresc ar trebui să primeze, este, poate, chiar mai grav decât agresiunea adusă împotriva cetățenilor Bucureștiului. Despre delicatețe feminină, e păcat să mai vorbim…

În schimb, toroipanele cu care garda de pitici de grădiniță sau de grădină asigură „protecția” primăriței sunt de tot râsul. Cel mai grav pentru un bărbat este să devină țață. „Mutter Courage” și-a obișnuit copiii de suflet să mărșăluiască „dans la ville” cu furourile atârnându-le, marțial, sub bocancii tip trupă-paramilitară (sau parelelă cu realitatea) și cu baioneta degetului mic al agresivității, lipsită de substanță.

Faptul că devenim spectatorii unui show de prost gust, lipsit de delicatețe și mai ales îndreptat împotriva unor instituții care nu beneficiază de aportul unor „țuțări” (cum li se spunea, pe vremea comunismului, unor inși care invadaseră instituțiile mass-media, cu precădere TVR-ul, aviz amatorilor…) ne obligă să ne reamintim sintagma „formă fără fond”, inventată de Titu Maiorescu.

ADVERTISEMENT