News

Clotilde Armand, amendată de către Garda de Mediu din cauza gunoaielor din Sectorul 1

23.12.2020 | 20:21
Clotilde Armand amendata de catre Garda de Mediu din cauza gunoaielor din Sectorul 1
ADVERTISEMENT

Primăria Sectorului 1 a fost amendată de către Garda Națională de Mediu pentru faptul că nu a asigurat serviciile de salubrizare în sector. Potrivit Gândul, primăria condusă de către Clotilde Armand ar fi fost amendată cu nu mai puțin de 160.000 de lei.

În nota de constatare elaborată de Comisariatul din București al Gărzii de Mediu, se mai spune că firma Romprest și-ar fi îndeplinit obligațiile impuse de protecția mediului.

ADVERTISEMENT

Amenda primită de către municipalitate este un nou episod al disputei dintre primarul Clotilde Armand și compania Romprest legate de serviciile de salubritate din sector, dispută în urma căreia gunoiul a rămas neridicat.

Primăria Sectorului 1, amendată pentru lipsa salubrizării

Autoritatea Administrației Publice Locale Sector 1 a fost sancționată de GNM-CMB întrucât nu a respectat dispozițiile OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului precizate la art. 90, lit. f întrucât nu a asigurat prin serviciile publice și operatorii economici responsabili, măsurilor de salubrizare a localităților, de întreținere și gospodărire a spațiilor verzi, a piețelor și a parcurilor publice”, se arată în nota de constatare  elaborată de Garda Naționale de Mediu – Comisariatul Municipiului București.

ADVERTISEMENT

Compania Romprest Service SA respectă prevederile legislației privind protecția mediului în vigoare, condițiile impuse pentru desfășurarea activității precizate în actele de reglementare deținute și măsurile dispuse de comisarii Gărzii Naționale de Mediu în conținutul actelor de control încheiate anterior”, se mai spune în documentul citat.

De asemenea, comisarii Gărzii au constatat și existența unor depozite neconstrolate de deșeuri pe terenuri care aparțin Primăriei Generale.

ADVERTISEMENT

Amenda survine după un control al Gărzii la Primăria Sectorului 1, control început pe 11 decembrie. „Se fac verificări în contextul situației de la Sectorul 1 cu deșeurile. Comisariatul Municipiului București face un control în acest sens. Este în desfășurare. El nu se desfășoară neapărat la Primărie. E vorba de verificarea contractelor, a autorizațiilor, a documentelor, a întregii situații de acolo. Vor fi luate în considerare toate aspectele care țin de situația din Sector”, precizau atunci reprezentanți ai Gărzii de Mediu.