News

Clotilde Armand anunță audit la Primăria Sectorului 1 și îl atacă din nou pe Dan Tudorache: „Unde s-au dus banii noștri”

05.10.2020 | 07:57
Clotilde Armand anunta audit la Primaria Sectorului 1 si il ataca din nou pe Dan Tudorache Unde sau dus banii nostri
ADVERTISEMENT

Deși PSD a solicitat reluarea alegerilor locale din Sectorul 1 după ce în spațiul public au apărut imagini cu mai multe persoane intrând în camera în care sunt depozitați sacii cu voturi, Clotilde Armand și-a început mandatul de primar și anunță schimbări majore.

Nu înainte, însă, de un audit care să stabilească exact „unde s-au dus banii”, având în vedere că în prima parte a acestui an a fost votat un buget de 2 miliarde de lei, iar Consiliul Local a aprobat cu două săptămâni în urmă un împrumut de 200 de milioane de lei.

ADVERTISEMENT

Totodată, edilul susține că numărul angajaților din Primărie s-a dublat în cei 4 ani în care instituția a fost condusă de Dan Tudorache, ajungând astfel la peste 3.000, motiv pentru care se impune o reorganizare a schemei și evaluări pe criterii de competență. „Stop corupției, stop clientelismului, stop pilelor, stop politicii”, este sloganul asumat de noul primar.

Clotilde Arman își începe mandatul cu un audit: „Unde s-au dus banii noștri?”

Vreau să fiu primarul tuturor. Vom reorganiza Primăria. Posturile – care vor fi deschise – vor fi atribuite pe criterii transparente, toată lumea va putea să aplice în funcţie de competenţe, în funcţie de experienţă se vor da aceste posturi. Contractele – la fel.

ADVERTISEMENT

Mai întâi vom face un audit. Vom vedea unde s-au dus toţi banii noştri, banii din Sectorul 1. După cum ştiţi, este primăria cea mai bogată, cu cele mai multe resurse. La începutul acestui an s-a votat un buget de 2 miliarde lei şi acum două săptămâni Consiliul Local a votat să facă un împrumut de 200 milioane de lei. Și nu s-au făcut investiţii. Unde s-au dus banii noştri?

La începutul anului votăm un buget de investiții foarte bun și pe măsură ce trece timpul, banii sunt alocați pe cheltuieli, sunt luați de la investiții și sunt alocați pe cheltuieli: panseluțe, garduri, holtere. Noi vom spune stop corupţiei, stop clientelism, stop pilelor.

ADVERTISEMENT

Vom explica foarte bine ce înseamnă asta, vom avea multe traininguri, vom face dezvoltare personală, vom dezvolta competenţele oamenilor. Dar vom fi intransigenţi. Am spus tot, cine n-a înțeles este în afara echipei.

Cu aceste audituri pe care o să le facem pe partea financiară o să vedem şi cine a contribuit la acest dezastru financiar pe care îl vom găsi la Primărie. Când e vorba de angajați, o să avem nevoie de oameni pentru a reconstrui. Regulile n-au fost clare până acum.

ADVERTISEMENT

Acum o să spunem iată, acestea sunt regulile noi şi acum trebuie să vi le însușiți și să performați după aceste noi reguli. Cine le înţelege, bine, va fi un profesionist. Cine nu înțelege va fi dat afară. Noi vom vrea să ne ducem spre cetăţeni. Stop politica.

Politica a fost în timpul campaniei. Acum vom acţiona pentru cetăţeni şi va trebui ca angajaţii şi consilierii locali să înţeleagă acest lucru. Am identificat problemele, însă acum va trebui să identificăm soluţiile pentru cetăţeni. Sunt două lucruri: valoarea acestor angajaţi şi competențele lor, performanţa lor.

Aceste două criterii le vom vedea în timp, va fi nevoie de timp să ne cunoaştem. Nu trebuie luni de zile pentru a curăţa un trotuar sau a elimina gropile dintr-un trotuar. Va trebui ca într-un timp rezonabil aceste probleme mici să se rezolve. Şi aici vom vedea: cine este cu noi, cine este cu cetățenii şi cine nu este”, a declarat Clotilde Armand.

„Copiii noștri nu sunt în siguranță la școală în cel mai bogat sector din Capitală”

O să încep cu multe lucruri în acelaşi timp. Sunt multe probleme. Fiecare cartier are problemele lui mici şi și are problemele lui mari. Știți, vorbim și de Podul Constanța, și de PUZ-uri, sunt multe aspecte și va trebui să mergem repede. Vestea bună este că sunt deja investiţii votate, cum v-am spus.

Va trebui noi să lansăm caietele de sarcini, să lansăm licitaţiile. Sunt un primar care vrea să încurajeze investiţiile şi firmele private competente, competitive să participe alături de noi ca să reconstruim acest sector.

Pot să vă spun o şcoală, unde au fost şi copiii mei, unde scara centrală, în caz de cutremur, se prăbuşeşte. Trebuie urgent să facem această investiţie – care deja a fost votată, a fost făcut deja studiul de fezabilitate, dar nu s-a întâmplat nimic.

Aproape 90% din şcoli nu au aviz ISU. Copiii noştri nu sunt în siguranţă la şcoală în cel mai bogat sector din Capitală! Noi putem să ne permitem asta. În 4 ani, fostul primar a avut mai mult de 1 miliard de euro la dispoziție. Ce a făcut cu banii?”, a mai spus primarul Sectorului 1 la Digi 24.

ADVERTISEMENT