News

Clotilde Armand anunță că gunoiul din Sectorul 1 a început să fie ridicat. Avertisment pentru Romprest

Primarul Clotilde Armand anunță că gunoiul din Sectorul 1 a început să fie ridicat și transmite un nou avertisment către Romprest.
16.06.2021 | 13:55
Clotilde Armand anunta ca gunoiul din Sectorul 1 a inceput sa fie ridicat Avertisment pentru Romprest
ADVERTISEMENT

Edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că s-a găsit o soluție la problema gunoaielor.

Aceasta spune că, începând de miercuri, gunoiul este preluat de sortatorii care au fost plătiți de Primărie.

Prin urmare, în doar trei ore de la deschidere, Romprest a depozitat peste 260 tone de gunoi, mai spune primarul într-o postare pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Clotilde Armand anunță că gunoiul din Sectorul 1 a început să fie ridicat

Primarul Clotilde Armand a declarat că Primăria Sectorului 1 a reuşit să deschidă miercuri dimineaţă ”porţile sortatorilor” şi să-i plătească direct, iar gunoiul a început să fie ridicat.

”Situația deșeurilor. Primăria Sectorului 1 a reușit să deschidă astăzi dimineață porțile sortatorilor și să-i plătească direct (în ciuda piedicilor puse de Romprest) iar gunoiul a început să fie ridicat.

ADVERTISEMENT

În doar 3 ore de la deschidere Romprest a depozitat peste 260 tone de gunoi”, scrie aceasta pe site-ul de socializare.

Clotilde Armand, avertisment pentru compania Romprest

Tot în mediul online, primarul Sectorului 1 a explicat cum s-a ajuns în această situație. Ea lansează noi acuzații și avertismente față de compania de salubrizare Romprest.

ADVERTISEMENT

”Scurt istoric: Operatorul de salubritate nu și-a plătit sortatorii. Sortatorii și-au închis porțile și operatorul a lăsat gunoiul (lucru interzis de lege și de contractul de delegare) pe străzi. Primăria a găsit o soluție să plătească direct spre sortatori datoriile operatorului.

Dar ce credeți? Compania Romprest Service S.A. s-a împotrivit vehement. Și au urmat multe zile de muncă pentru aparatul primăriei să găsească soluții. Și am găsit”, mai scrie Armand.

ADVERTISEMENT

De asemenea, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand anunță că a notificat compania Romprest că va rezilia contractul dacă în termen de 24 de ore nu va ridica gunoiul de pe străzi și nu va plăti gropile de gunoi.

”Tot astăzi, Primăria Sectorului 1 a notificat Compania Romprest Service S.A. să reia, în 24 de ore, prestarea serviciului public de salubrizare, în caz contrar, după expirarea termenului, contractul cu această societate va fi reziliat de drept”, încheie edilul.

În urmă cu o zi, Clotilde Armand a propus, într-o ședință organizată de PNL, rezilierea contractului cu compania de salubritate Romprest, cu care se află în conflict încă de la începutul anului. Armand a spus că va face propunerea de reziliere într-o viitoare ședință a Consiliului Local Sector 1.

ADVERTISEMENT