News

Clotilde Armand cere stare de alertă în Sectorul 1 din cauza gunoiului neridicat

Edilul din Sectorul 1 a solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să se instaureze starea de alertă din cauza gunoiului neridicat.
04.06.2021 | 12:29
Clotilde Armand cere stare de alerta in Sectorul 1 din cauza gunoiului neridicat
ADVERTISEMENT

Clotilde Armand recurge la gesturi radicale. Primarul din Sectorul 1 se află într-un adevărat război cu firma de salubritate care este responsabilă cu ridicarea gunoiului.

De data aceasta, potrivit edilului, Romprest a anunțat că a suspendat activitatea pentru că furnizorii au refuzat să mai primească gunoiul adus. Acest lucru s-ar fi întâmplat din cauza datoriilor neachitate ale companiei.

ADVERTISEMENT

Clotilde Armand cere stare de alertă în Sectorul 1 din cauza gunoiului neridicat

Clotilde Armand a explicat că Primăria și-a achitat dările către Romprest. De asemenea, edilul amenința că va rezilia contractul în 24 de ore dacă situația nu se va remedia.

Primarul Sectorului 1 recurge la gesturi mai radicale: „am solicitat Comitetului Local pentru Situații de Urgență să înainteze Prefecturii Municipiului București o adresă prin care să declare starea de alertă din cauza situației sanitare de pe raza teritorială a Sectorului 1 cauzată de șantajul și suspendarea colectării gunoiului de către operatorul de salubritate”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Armand a precizat că au fost discuții cu furnizorii și s-a ajuns la o înțelegere: „în paralel, am purtat discuții cu firmele de sortare a gunoiului din Sectorul 1 și am ajuns la un acord.Am aflat că stațiile de sortare și-au redeschis porțile începând de astăzi dimineață pentru a primi gunoiul colectat de Romprest.”

„Aceste stații erau închise din cauza neachitării de către compania Romprest a facturilor datorate în ciuda plăților făcute de Primăria Sectorului 1”, a explicat aceasta.

ADVERTISEMENT

Reacția ministrului Mediului

Tanczos Barna a declarat că este la curent cu situația din Sectorul 1, precizând că este important ca gunoaiele să nu rămână pe străzi: „stiu care este situația în sectorul 1, cel mai important e ca serviciul de salubrizare să fie prestat în continuare în ciuda diferendului juridic.

„Ne întâlnim săptămâna viitoare pe această temă să ne asigurăm că gunoaiele nu rămân pe stradă. Trebuie să avem soluții în continuare pentru colectare selectivă și sortare, se va termina și această dispută juridică și probabil se va ajunge la un contract nou,” a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

Ministrul Mediului a menționat și că starea de alertă sanitară ar putea să fie doar o soluție temporară.

Clotilde Armand îndeamnă locuitorii Sectorului 1 să facă reclamații

Totodată, Clotilde Armand a reluat rugămințile către cetățeni pentru a face sesizări cu privire la nepreluarea deșeurilor: „vă rog să sunați la Poliția Locală Sector 1 și continuați să reclamați neridicarea gunoiului dumneavoastră”.

„Este foarte important acest lucru. O să vă explic mai târziu de ce. Știu că nu este cea mai confortabilă situație: vă citesc mesajele, umblu zilnic în sector și văd cu ochii mei ce se întâmplă”, a adăugat aceasta.

Edilul a promis că problemele se vor rezolva: „dar de asta suntem noi aici. Să rezolvăm problemele. Acest episod negru din istoria Sectorului 1 cauzat de politicieni corupți și mafia gunoaielor va lua curând sfârșit. Vă promit.Mulțumesc tuturor celor care sunteți alături de mine.”

ADVERTISEMENT