Alegeri 2024

Clotilde Armand, după ce a pierdut primăria Sectorului 1. „N-am să arăt cu degetul persoanele responsabile pentru rezultatele slabe ale partidului”

După pierderea alegerilor de la Sectorul 1, Clotilde Armand spune că este nevoie de un restart în cadrul USR și o analiză obiectivă a erorilor comise
16.06.2024 | 13:39
Clotilde Armand dupa ce a pierdut primaria Sectorului 1 Nam sa arat cu degetul persoanele responsabile pentru rezultatele slabe ale partidului
Clotilde Armand, despre viitorul USR. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

După ce a pierdut alegerile pentru Sectorul 1 al Capitalei, Clotilde Armand a lansat un apel pentru reformarea din temelii a USR, cerând întoarcerea la valorile care au stat la baza partidului. Aceasta a spus că nu va începe să arate cu degetul spre vinovații care au dus la scorul mic obținut de USR la aceste alegeri, promițând lansarea unei platforme unde cetățenii să spună care au fost erorile ce i-au îndepărtat de partid.

Clotilde Armand cere resetarea USR și analiza erorilor comise

Într-un mesaj postat duminică pe pagina personală de Facebook, Clotilde Armand a spus că deși în acest moment este la modă să cauți vinovați și „să dai vina pe colegi” pentru erorile comise spune că este nevoie de o resetare a partidului. „USR punct. Și de la capăt. Un nou început – restart.

ADVERTISEMENT

După fiecare rând de alegeri se caută vinovați, după fiecare scrutin există oameni mulțumiți și oameni nemulțumiți. Să dai vina pe colegii tăi și să îi înjuri public e cel mai cool lucru în prezent. Pentru moment. Fiindcă audiența are nevoie de sânge iar partidele își devorează liderii în asemenea situații.

Desigur că există și o luptă pentru putere sau preluarea puterii interne. Și este firesc să fie așa. Însă eu vă propun altceva. Fiindcă mulți m-ați întrebat care este pasul următor pentru mine, pentru USR, pentru toți cei care se simt abandonați, trădați, dezamăgiți, sătui, obosiți, furioși, revoltați și resemnați.

ADVERTISEMENT

În primul rând cred că este important să fim sinceri cu noi să ne recunoaștem vina acolo unde am greșit și acolo unde s-a greșit. Doar așa putem evolua. Apoi eu mai cred cu tărie că acum este momentul unui restart profund al USR. Un bun moment în care trebuie să ne privim în oglindă și să nu ne mai mințim, să ne recunoaștem și să ne amintim ce ne-a unit împreună pe noi toți: ghiniști, barniști, clotildiști, nicușoriști etc. Cred că de la acest moment zero putem să repornim motoarele la turație maximă, de la lucrurile care ne țin pe noi toți împreună: cinstea, competența, meritocrația, transparența”, a transmis Clotilde Armand.

Principii pentru reconstrucția partidului

Clotilde Armand, care este văzută ca o apropiată a conducerii USR coagulată în jurul lui Cătălin Drulă și care nu a criticat excluderile unor lideri din partid care nu au făcut poziție comună cu liderii acestuia, spune că va crea o platformă unde cetățenii pot identifica erorile comise de partid dar și punctele și principiile de la care să înceapă reconstrucția USR.

ADVERTISEMENT

„Eu n-am să încep să arăt cu degetul persoanele care sunt responsabile pentru rezultatele slabe ale partidului. Eu vă propun (membrilor și cetățenilor care cred în noi) o reconciliere și o reconstrucție din temelie a USR.

Voi lansa aici curând o platformă deschisă publicului pentru a ne răspunde toți cetățenii despre ce am greșit și cum cred aceștia că putem face mai bine. Fiindcă eu nu cred că doar noi (USR) suntem cei mai deștepți, fiindcă trebuie să ne întoarcem mai mult ca niciodată la oamenii care au crezut și încă cred în noi.

ADVERTISEMENT

Restartul USR trebuie să înceapă reconstrucția internă de aici:

1. Democrația în partid – componența Comitetului Politc, verificarea adreselor email pentru votul electronic, fără decizii abuzive ale Biroului Național etc.
2. Transparența – banii din subvenție, publicarea CV-urilor și a contractelor;
3. Solidaritatea în partid pentru filialele mici;
4. Meritocrația în partid;
5. Lista este deschisă”, a mai scris Clotilde Armand, care a precizat că va publica în curând această platformă unde cei care doresc pot participa la propunerea ei.

Laudă rezultatele bune ale USR la Sectorul 1

În ciuda înfrângerii suferite în alegerile de duminica trecută în fața candidatului susținut de alianța PNL-PSD, Clotilde Armand a numărat organizația USR Sector 1 printre cele mai de succes organizații locale ale partidului. Criteriul utilizat de aceasta este creșterea numărului de voturi față de alegerile din 2020.

„Sunt 5 județe care au crescut cu mai mult de 10,000 de voturi: București, cel mai puternic din țără cu o creștere de 21,420 voturi, urmat de Timiș, Brasov, Ilfov și Cluj. Sunt 4 județe care au avut o scădere de voturi de peste 10,000 de voturi: Bacău cu 36,209 voturi pierdute, Călărași, Vrancea și Prahova. Sunt

UAT-uri în care cu un efort enorm și constant am reușit să scădem PSD PNL sub majoritate.
Sectorul 1: 2020:
PSD PNL: 15 consilieri (din 27)
USR PMP: 12 consilieri
2024:
PSD PNL: 11 consilieri (din 27)
ADU REPER: 13 consilieri
AUR: 3 consilieri

Cred că suntem primul UAT semnificativ din România unde PSD PNL nu mai are o majoritate și nu va mai avea așa ușor (la fel ca în Timisoara).

În 2020, ca număr de voturi candidatul PSD a fost aproape de candidatul USR în alianță cu PNL. În 2024, numărul de voturi pentru candidatul USR, pe procesele verbale modificate de ei, e foarte aproape de suma ambelor partide PSD+PNL. Opoziția a crescut semnificativ în Sectorul 1 și vă garantez că va continua să crească”, a mai scris Clotilde Armand pe pagina ei de Facebook.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Unde în lume mai sunt paradisuri fiscale: lista scurtă a țărilor cu zero...
Unde în lume mai sunt paradisuri fiscale: lista scurtă a țărilor cu zero taxe pe afaceri
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
O mare companie din România concediază. Sunt probleme uriașe
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!