News

Clotilde Armand este oficial primarul Sectorului 1. ”De astăzi sunt primărița Dvs. Începem treaba!”

27.10.2020 | 17:31
Clotilde Armand este oficial primarul Sectorului 1 De astazi sunt primarita Dvs Incepem treaba
ADVERTISEMENT

Tribunalul Bucureşti a validat definitiv, marţi, mandatul de primar al Sectorului 1 obţinut de Clotilde Armand.

Alegerile locale din 27 septembrie au adus mult dramatism în cel mai bogat sector din Capitală. Pe rând, primii doi candidați s-au acuzat de fraudarea alegerilor. Au apărut ulterior și câteva imagini controversate cu persoane care umblau la sacii cu voturi.

ADVERTISEMENT

Clotilde Armand fusese confirmată şi pe 15 octombrie la Judecătoria Sectorului 1. Atunci, hotărârea instanţei a fost contestată de 125 de persoane. Printre ele se afla și Daniel Tudorache (PSD).

Clotilde Armand este oficial primarul Sectorului 1

Luni, Tribunalul Bucureşti a luat în dezbatere cele 125 de contestări. Astăzi le-a respins pe toate și a validat definitiv mandatul de primar obţinut de Clotilde Armand.

ADVERTISEMENT

”După o lună de zile de la alegerile locale câștigate democratic de mine prin votul cetățenilor din Sectorul 1, Tribunalul București a respins astăzi toate cele 125 de contestații depuse de: fostul primar PSD, actuali consilieri PSD, de rudele acestora și de angajați ai Primăriei Sector 1. Astfel, alegerea mea în fruntea Primăriei Sector 1 a fost validată definitiv.

Acum, fostul primar trebuie să ofere niște explicații procurorilor pentru jaful din banii publici din ultimii patru ani. Să fie foarte clar, fiecare funcționar și angajat al primăriei care a girat tunurile PSD în toți acești ani o să plătească în fața Justiției. Lucrurile nu vor rămâne așa. Avem de reconstruit și de dezvoltat un sector. Fără hoție și fără birocrație. Stimați cetățeni ai Sectorului 1, de astăzi sunt primărița Dvs. Începem treaba!” a scris Clotilde Armand pe facebook.

ADVERTISEMENT

Instanţa a respins ca nefondate apelurile declarate de candidatul PSD Daniel Tudorache şi candidatul independent Tudor Helmut Costea.

Conform datelor AEP, la Sectorul 1, Clotilde Armand (PNL şi Alianţa USR PLUS) a obținut 40,94% dintre voturile alegătorilor prezenți pe 27 septembrie.

ADVERTISEMENT

Daniel Tudorache, candidatul PSD, a adunat 39,81%. În final diferența a fost de doar 1.004 voturi în favoarea lui Armand.

ADVERTISEMENT
Tags: