News

Prelungirea stării de alertă în Sectorul 1, respinsă de prefectul Capitalei. Clotilde Armand: “Fără facturi umflate și fără curățenie fictivă”. Update

Oficialii din Sectorul 1 al Capitalei, în frunte cu primarul Clotilde Armand, cer în mod oficial prelungirea stării de alertă. Prefectul a respins-o.
Prelungirea starii de alerta in Sectorul 1 respinsa de prefectul Capitalei Clotilde Armand Fara facturi umflate si fara curatenie fictiva Update
ADVERTISEMENT
23-08-2021
14:42

Cum a reacționat Clotilde Armand

Edilul de la Sectorul 1 a avut o primă reacție, după respingerea cererii pentru prelungirea stării de alertă. Clotilde Armand explicat că Romprest își va face treaba cum trebuie.

„Prefectul Capitalei a decis să nu prelungească starea de alertă în Sectorul 1, pentru că, astăzi, la prefectură, a avut loc o întâlnire între reprezentanții companiei de salubrizare și Primăria Sectorului 1, iar compania Romprest Service S.A, din cauza căreia am ajuns să avem stare de alertă pe raza administrativ teritorială a Sectorului 1, a dat asigurări că nu mai șantajează autoritatea locală și că poate asigura continuitatea serviciului public de salubrizare așa cum prevede legea salubrizării și regulamentul municipial de salubrizare,” a transmis primarul pe Facebook.

„De asemenea, compania de salubrizare a acceptat ceea ce noi am spus de aproape un an de zile și a refuzat sistematic să priceapă, menținând un șantaj ticalos: fără facturi umflate și fără curățenie fictivă. În caz contrar vom avea din nou stare de alertă,” a adăugat aceasta.

23-08-2021
12:47

Alin Stoica a respins cererea de prelungire a stării de alertă

Sectorul 1 iese din starea de alertă, după ce prefectul a respins cererea lui Clotide Armand de prelungire a stării de alertă, din cauza gunoaielor.

„Nu se impune prelungirea acestor măsuri. Vom monitoriza situația”, a precizat Alin Stoica, prefectul Capitalei.

În urmă cu aproape o lună de zile, pe 23 iulie, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1 a adoptat hotărârea privind declararea stării de alertă în privinţa situaţiei deşeurilor. Aceasta a intrat în vigoare începând de ziua următoare (24 iulie), fiind valabilă pentru o perioadă de 30 de zile.

Duminică, edilul și Consiliul Local din Sectorul 1 au votat prelungirea stării de alertă cu încă 15 zile. Ultimul cuvânt în acest sens îl va avea prefectul Capitalei, Alin Stoica.

ADVERTISEMENT

În cursul acestei zile, trimisul Guvernului în teritoriu a avut o primă poziție despre situația la zi din Sectorul 1.

Clotilde Armand și Consiliul Local din Sectorul 1 cer prelungirea stării de alertă

Cu majoritate de voturi, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului 1 a aprobat, duminică, prelungirea stării de alertă în sector, care fusese instituită în luna iulie, din cauza situaţiei sanitare generate de neridicarea deşeurilor.

ADVERTISEMENT

În urma deciziei de azi i se solicită prefectului Capitalei să îşi dea acordul pentru prelungirea cu 15 zile a măsurii.

”Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat astăzi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Sector 1. Acesta a aprobat prelungirea stării de alertă pe raza UAT Sectorul 1 cu 20 voturi pentru din 27”, au transmis, duminică, reprezentanții Primăriei Sectorului 1.

ADVERTISEMENT

Prima reacție a prefectului Capitalei, după ce Clotilde Armand a cerut prelungirea stării de alertă

În urma votului de duminică din Sectorul 1, privind prelungirea cu 15 zile a stării de alertă, prefectul Alin Stoica a avut o primă reacție.

Acesta dă de înțeles că situația nu mai este atât de gravă ca în urmă cu o lună. ”Lucrurile s-au îmbunătăţit cu siguranţă, în această perioadă. S-au strâns deşeurile pe care le identificaseră că erau depozite necontrolate. S-a îmbunătăţit şi situaţia salubrizării stradale”, spune oficialul, conform ObservatorNews.

ADVERTISEMENT

În 23 iulie, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a luat hotărârea de a declara stare de alertă, la nivelul Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti, pentru 30 de zile.

Conform hotărârii, printre măsurile care urmau a fi luate se numără:

  • – contractarea, prin intermediul aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1, de servicii de colectare, transport şi sortare a gunoiului menajer şi stradal în regim de maximă urgenţă de la operatori autorizaţi numai pentru perioada stării de alertă;
  • – întocmirea unei strategii pe termen mediu de către autorităţile publice locale ale Sectorului 1 privind prevenirea apariţiei tipului de risc generat de eşecul serviciului public de salubrizare;
  • – intensificarea controalelor privind depozitarea ilegală de deşeuri de către Poliţia Locală Sector 1, cu sprijinul Poliţiei Române;
  • – autorităţile publice locale ale Sectorului 1 vor asigura posibilitatea continuării contractului de salubrizare de către Romprest,

În plus, Primăria Sectorului 1 trebuia să elaboreze o strategie pe termen mediu pentru prevenirea apariţiei tipului de risc generat de eşecul serviciului public de salubrizare.

ADVERTISEMENT