News

Clotilde Armand, un nou contract de salubrizare. Care sunt prețurile cerute de noua companie

Clotilde Armand a semnat un nou contract de salubrizare. FANATIK vă spune ce prețuri cere noua companie
03.08.2021 | 11:36
Clotilde Armand un nou contract de salubrizare Care sunt preturile cerute de noua companie
ADVERTISEMENT

Edilul de la Sectorul 1 a anunțat pe Facebook că o nouă companie va prelua serviciile de salubrizare. Potrivit acesteia, prețurile totale sunt aproape la jumătate față de cele cerute de Romprest.

Anunțul vine după ce Clotilde a anunțat, săptămâna trecută, că poate solicita în instanță rezilierea contractului cu Romprest. Totodată, PSD a spus că strânge semnături pentru demiterea primarului de la Sectorul 1, din cauza situației gunoaielor.

ADVERTISEMENT

Clotilde Armand, un nou contract de salubrizare. Care sunt prețurile cerute de noua companie

Noul contract a fost semnat cu firma RER Ecologic Service București Rebu SA. Acesta este valabil pentru perioada stării de alertă.

„După mai multe obstacole și bătălii, am reușit în urmă cu câteva minute să semnez contractul de salubrizare pentru perioada stării de alertă cu firma RER Ecologic Service București Rebu SA. Dacă vrem cu adevărat să facem reformă în România, trebuie să renunțăm la contractele păguboase și să găsim parteneri onești,” a scris edilul pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Clotilde Armand a distribuit și o comparație a prețurilor cerute de cele două companii. Aceasta a explicat că prețurile au scăzut semnificativ, cu cinci milioane pe lună sau 60 de milioane pe an.

„Mai jos regăsiți și câteva exemple de costuri și diferențele de preț pentru operațiunile de salubrizare realizate de cele două companii. Veți înțelege rapid dimensiunea jafului din trecut,” a adăugat.

ADVERTISEMENT
Comparație prețuri Romprest vs RER Ecologic Service București Rebu SA
Comparație prețuri Romprest vs RER Ecologic Service București Rebu SA
Sursa foto: Facebook/ Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1 a dezvăluit că firma aleasă operează și în Oradea. Ea a transmis că banii economisiți pot fi investiți în multe alte proiecte.

Pentru transparență, Clotilde Armand a anunțat că noul contract poate fi citit de oricine. Acesta a fost făcut public pe site-ul primăriei. Îl puteți vedea aici.

ADVERTISEMENT

Clotilde Armand, un nou atac la adresa Romprest

Edilul de la Sectorul 1 nu a ratat ocazia de a critica în termeni duri compania Romprest. Clotilde Armand a explicat modul în care au fost mărite tarifele pentru salubrizare.

Totodată, ea a precizat că interesele cetățenilor au fost puse în plan secund: „contractul cu Romprest a fost un contract unde mult mai importante au fost interese private decât cele ale cetățenilor din Sectorul 1”.

„Altă explicație nu există pentru ședința de îndată din 8.06.2012 în care s-a aprobat o creștere ilegală a tarifelor cu 50%, la doar patru ani de la semnarea contractului și care a generat un prejudiciu pentru cetățeni de peste 117 milioane de lei,” a spus aceasta.

„Altfel nu se explică votul pe repede înainte din aprilie 2019, care aproba o altă creștere de tarife, vot reluat câteva luni mai târziu pentru că a apărut o eroare materială (!!!) și Romprest avea nevoie de tarife mai mari,” a adăugat.

ADVERTISEMENT