Fotbal intern

Clotilde Armand vrea să preia baza Pro Rapid: ”Vom depune toate eforturile necesare”

20.02.2021 | 18:43
Clotilde Armand vrea sa preia baza Pro Rapid Vom depune toate eforturile necesare
ADVERTISEMENT

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat că vrea să preia baza Pro Rapid și să o reabilitez pentru ca aceasta să reintre în circuitul sportiv.

Complexul sportiv este în paragină și a fost sechestrat de cei de la ANAF din cauza datoriilor acumulate.

ADVERTISEMENT

Anul trecut s-a zvonit că baza din Bucureştii Noi, creată pe când patron era George Copos, s-ar putea transforma fie în mall, centru de afaceri, bloc de birouri sau orice altceva care să nu aibă legătură cu sportul, dar primarul de atunci, Dan Tudorache, a negat aceste informații.

Baza Pro Rapid ar putea ajunge sub comanda primarului Clotilde Armand

Ultimele informații anunțau că se pregătește o Hotărâre de Guvern prin care baza Pro Rapid să fie preluată și transferată spre Ministerul Tineretului și Sportului, dar între timp pe fir a intrat și Clotilde Armand care își dorește ca acest complex să ajungă la Primăria Sectorului 1.

ADVERTISEMENT

”În prezent, Baza Sportivă Pro Rapid se află în administrarea Ministerului Finanțelor. Vom depune toate eforturile necesare pentru ca această bază sportivă să ajungă în proprietatea Municipiului București și în administrarea Primăriei Sectorului 1 pentru a putea face investiții aici, potrivit legii”, a anunțat Primăria Sectorului 1.

”După ce va fi preluată în administrare, Primăria Sectorului 1 va investi în reabilitarea și modernizarea Bazei Pro Rapid pentru a o reintroduce în circuitul sportiv. În acest mandat, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, și-a propus să reabiliteze cel puțin două baze sportive cu scopul aducerii lor în circuitul sportiv național”, se mai arată în tr-un răspuns al Primăriei Sectorului 1 pentru digisport.ro.

ADVERTISEMENT

Motroc regretă că baza a ajuns în paragină

Clotilde Armand nu este primul primar care anunță că vrea să reabiliteze baza Pro Rapid. Fostul edil al Sectorului 1, Dan Tudorache, a făcut eforturi pentru a muta baza de la Ministerul Finanțelor la Primăria Sectorului 1, dar fără succes.

”Eu am avut șansa să pregătesc tineretul Rapidului și ulterior echipa a doua, în Liga 3, și ne antrenam la Pro Rapid. Te simțeai fotbalist acolo, simțeai că ești la un club serios, care are baza lui de pregătire. Perioada respectivă a lăsat o amprentă pe Rapid. Tot ce a făcut domnul Copos în baza Pro Rapid, investiția respectivă, a dat roade. S-au mai luat niște titluri”, a declarat Florin Motroc.

ADVERTISEMENT

”Acea bază este fantastică și este necesară oricărui club serios care își dorește să facă performanță. Acolo este o nebuloasă cu tot ce ține de acte. E păcat, s-au băgat bani acolo, arăta ca o bază a unui club top class. M-am pregătit acolo, am pregătit echipe acolo și m-am speriat când am văzut cum arată acum Pro Rapid. Este mare păcat!”, a încheiat fostul rapidist.

ADVERTISEMENT