Fotbal international

Club important din Belgia, în faliment din cauza pandemiei de coronavirus. Un fotbalist român se afla în lot

20.04.2020 | 21:34
Club important din Belgia in faliment din cauza pandemiei de coronavirus Un fotbalist roman se afla in lot
ADVERTISEMENT

Lokeren, club de fotbal cu aproape 100 de ani de istorie, a intrat în faliment din cauza pandemiei de coronavirus. Echipa, la care era legitimat mijlocașul român Vlad Mitrea, nu a avut posibilitatea să plătească o datorie de 5.000.000 de euro, iar decizia radicală a fost luată deja de Tribunalul din Dendermonde.

Lokeren, în faliment din cauza pandemiei de coronavirus

Pandemia de coronavirus produce efecte devastatoare în lumea sportului. După ce competițiile au fost suspendate în totalitate, lipsa activităților, care coincide cu sistarea încasărilor, a dus la falimentul unui club.

ADVERTISEMENT

Lokeren, participantă în grupele Europa League în 2015, a intrat în faliment din cauza incapacității de plată a unei datorii în valoare de 5.000.000 de euro.

Belgienii de la HLN anunță că Tribunalul Economic din Dendermonde a luat decizia radicală, iar jucătorii clubului și mai mulți furnizori au fost neplătiți în ultimele luni.

ADVERTISEMENT

Louis de Vries, președintele clubului Lokeren, a confirmat falimentul, pe care îl pune în baza situației actuale, care a făcut imposibilă atragerea sponsorilor.

Spre marele meu regret şi cu durere, trebuie să vă informez că, în ciuda tuturor eforturilor noastre, noi am reuşit să atragem investitorii necesari la timp pentru a ne încadra în termenul limită.

ADVERTISEMENT

Şi după o evaluare riguroasă, a trebuit să luăm decizia ca avocatul nostru să ducă această decizie în faţa tribunalului comercial”, a declarat președintele clubului Lokeren, Louis de Vries.

  • 2 Cupe ale Belgiei a cucerit Lokeren 

Mijlocaș român, în lotul lui Lokeren

Vlad Mitrea, mijlocaș român în vârstă de 19 ani, se afla de la începutul acestui sezon în lotul belgienilor de la Lokeren, cu care a semnat din postura de jucător liber de contract.

ADVERTISEMENT

Mitrea, fost internațional U18, a început fotbalul la centrul de copii și juniori al clubului Dinamo, și până la transferul în Belgia a evoluat la echipele de tineret de la Inter Milano.

  • 19 ani are mijlocașul român Vlad Mitrea
ADVERTISEMENT
Tags: