News

Clubul Bamboo și-a repornit activitatea fără autorizație. Radu Mihaiu: “Suspendarea activității rămâne valabilă”

10.04.2021 | 22:53
Clubul Bamboo sia repornit activitatea fara autorizatie Radu Mihaiu Suspendarea activitatii ramane valabila
ADVERTISEMENT

Primarul sectorului 2 al capitalei, Radu Mihaiu, a informat că Bamboo, clubul renumit din zona de nord a Bucureștiului, și-a repornit activitatea fără a avea o autorizație în acest sens. Organele de control au dublat amenzile și au confiscat veniturile ilicite ale clubului.

Pe 27 martie, Bamboo a fost primul club închis în pandemie. Poliția a amendat clubul cu 40.000 de lei pentru că nu deținea autorizație de funcționare și i-a suspendat activitatea pentru 30 de zile. Cluburile LOFT și Casa di David au fost și ele închise la finalul lunii martie pentru 30 de zile, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, potrivit libertatea.ro

ADVERTISEMENT

Radu Mihaiu, deranjat de faptul că clubul Bamboo și-a repornit activitatea fără autorizație

“Aparent în lumea ‘intangibililor’ suspendarea activității până la rezolvarea problemelor e totuna cu o pauză scurtă, de formă. Greșit. Azi, în ciuda sancțiunilor aplicate în martie, cei de la Bamboo au repornit activitatea fără niciun drept. Nu au intrat în legalitate cu amenajarea terasei. Nu și-au scos autorizație de funcționare. Nimic. Au impresia că regulile nu sunt pentru ei, a scris Radu Mihaiu, pe pagina lui de Facebook.

Radu Mihaiu, postare Facebook
Clubul Bamboo și-a repornit activitatea fără autorizație, Foto: Facebook

“Cum e și normal, instituțiile abilitate au venit în control şi iar au găsit nereguli. Au fost dublate amenzile și au fost confiscate veniturile ilicite obținute de operatorul economic în perioada suspendării activității comerciale. În sectorul 2 încurajăm afacerile, dar doar pe cele legale. Este uimitor cum pentru o locație cu atât de mult potențial nu se investește corect și nu se fac demersurile pentru intrarea în legalitate. E alegerea lor, dar atâta timp cât nu respectă normele în vigoare, suspendarea activității rămâne valabilă și vor fi sancționați pentru orice fel de abatere”, concluzionează Radu Mihaiu.

ADVERTISEMENT

Clubul Loft, petrecere deasupra unui sit arheologic

În data de 27 martie, primarul sectorului 2 spunea pe contul de Facebook că Poliția Locală descoperise că la clubul Bamboo se construia un cort. Cortul nu avea autorizație, pentru că era construit deasupra unui sit arheologic protejat, într-o zonă unde, din punct de vedere legal, nu se poate construi nimic.

 “Locuitorii din zonă ne-au transmis că se lucrează în continuare, ba mai mult, se făceau probe de sunet. Se pregăteau să organizeze petreceri de fițe în ciuda pandemiei”, a scris primarul.

ADVERTISEMENT

Clubul Loft a fost amendat contravențional cu 10.000 de lei, pe data de 28 martie, pentru încălcarea măsurilor împotriva transmiterii noului coronavirus, cu 2.000 de lei pentru probleme cu funcționarea sistemului de supraveghere video și cu 30.000 de lei pentru încălcarea unor prevederi, fapt constatat de către DSP.

Clubul Loft a mai fost amendat și în luna noiembrie a anului trecut, cu suma de 2000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de distanțare socială.

ADVERTISEMENT