News

Clubul groazei putea fi închis chiar în ziua tragediei. Ce spune ANPC despre reclamaţia privind clubul Colectiv

Reprezentanţii clubului Colectiv fuseseră invitaţi să se prezinte chiar vineri, 30 octombrie, în ziua tragediei, la Protecţia Consumatorilor Bucureşti, în urma unei reclamaţii cu privire la...
03.11.2015 | 14:14
Clubul groazei putea fi inchis chiar in ziua tragediei Ce spune ANPC despre reclamatia privind clubul Colectiv

Reprezentanţii clubului Colectiv fuseseră invitaţi să se prezinte chiar vineri, 30 octombrie, în ziua tragediei, la Protecţia Consumatorilor Bucureşti, în urma unei reclamaţii cu privire la neconcordanţa dintre preţurile de pe meniu şi sumele încasate, informează reprezentanţii ANPC, potrivit Agerpres.

Conform aceleiaşi surse, reprezentanţii clubului nu au dat însă curs invitaţiei.

Reclamaţia se referea la neconcordanţa dintre preţurile de pe meniu şi sumele încasate. În lista de meniu apărea un sortiment de coniac la un preţ de 23 lei, pentru care consumatorul a plătit la bar 40 de lei. A sesizat neregula la bar şi a primit băutura gratuită din partea casei, însă, cu toate acestea, consumatorul a depus reclamaţie la ANPC.

“În data de 29 octombrie 2015, o echipă de comisari ai Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor s-a deplasat la sediul clubului pentru analizarea reclamaţiei, instituţia menţionând că termenul legal pentru cercetarea unei reclamaţii este de 30 de zile de la data înregistrării. ANPC precizează că la data şi ora controlului nu era prezent niciun reprezentant legal al firmei, ci doar un bărbat care nu avea acces la documentele firmei.

Comisarii CPCMB au lăsat o invitaţie pentru reprezentantul societăţii Colectiv, acesta urmând a se prezenta cu actele societăţii la sediul Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor al Municipiului Bucureşti pentru a doua zi, 30 octombrie 2015, ora 08,30. În data de 30 octombrie 2015, niciun reprezentant al societăţii nu s-a prezentat la sediul Comisariatului. Conform Procedurii de Control, urma ca în următoare zi lucrătoare echipa de control să se deplaseze la sediul societăţii şi să afişeze, la loc vizibil, o nouă invitaţie pentru reprezentantul legal al societăţii pentru ca acesta să se prezinte la sediul Comisariatului cu documentele solicitate”, se menţionează în declaraţia semnată de Marius Alexandru Dunca, preşedintele ANPC.

Potrivit ANPC, în cazul în care nici de această dată nu s-ar fi prezentat reprezentantul împuternicit la sediul Comisariatului, echipa de control urma să încheie proces-verbal de Constatare a Contravenţiei având în vedere încălcarea prevederilor articolului 51 alin 1 din OG 21/1992, conform căruia “Împiedicarea, sub orice formă, a organelor administraţiei publice însărcinate cu protecţia consumatorilor de a exercita atribuţiile de serviciu referitoare la prevenirea şi combaterea faptelor care pot afecta viaţa, sănătatea sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 10.000 lei la 30.000 lei”.

De asemenea, ANPC precizează că din cauza neprezentării reprezentantului firmei, ei nu au putut încheia act de control la clubul Colectiv.

Vineri seară, la clubul Colectiv a izbucnit un puternic incendiu, în urma căruia 32 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 136 se află internaţi la spitalele din Capitală.

Cei trei acţionari ai Clubului, Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, au fost reţinuţi luni, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului General.

Sursă: www.antena3.ro