Sport

Clubul Manchester United ar putea fi cumpărat de cel mai bogat englez: ”Am intrat în mod oficial în proces”

Familia Glazer a anunțat că este dispusă să vândă Manchester United, iar clubul ar putea fi cumpărat de cel mai bogat englez.
18.01.2023 | 13:15
Clubul Manchester United ar putea fi cumparat de cel mai bogat englez Am intrat in mod oficial in proces
Familia Glazer a anunțat că este dispusă să vândă Manchester United, iar clubul ar putea fi cumpărat de cel mai bogat englez. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Imediat după ce i-au reziliat contractul lui Cristiano Ronaldo, americanii au decis că a venit momentul să se retragă de pe Old Trafford, mai ales că au fost contestați vehement de fani în ultimii ani.

Cel mai bogat englez vrea să cumpere Manchester United

Consorţiul britanic Ineos, condus de Jim Ratcliffe, cel mai bogat englez, a anunțat oficial că dorește să cumpere clubul Manchester United, iar cele două părți urmează să se întâlnească pentru a pune la punct uriașa tranzacție.

ADVERTISEMENT

”Am intrat în mod oficial în proces”, a declarat un purtător de cuvânt al consorţiului pentru BBC, adăugând că grupul lui Jim Ratcliffe a fost în contact cu banca de investiţii Raines, însărcinată de proprietarii americani ai lui United, să conducă vânzarea.

Cele două părți vor intra într-o fază de negocieri confidenţiale şi revizuiri de cont, înainte ca luna viitoare să fie depuse oferte oficiale pentru o tranzacţie care ar urma să fie finalizată la sfârşitul sezonului.

ADVERTISEMENT

Ratcliffe are o avere de 15,8 miliarde de dolari

Susţinător declarat al lui Manchester United, Jim Ratcliffe şi-a manifestat deja interesul pentru achiziționarea clubului în mai multe rânduri în trecut, deşi a încercat să cumpere şi Chelsea, grupare vândută în cele din urmă în mai anul trecut unui consorţiu american pentru 4,25 miliarde de lire sterline, un record.

În august, chiar înaintete ca familia Glazer, proprietarii americani de la United, să scoată clubul la vânzare spre surprinderea tuturor, un purtător de cuvânt al Ineos a spus că omul de afaceri Jim Ratcliffe va fi ”cu siguranţă un potenţial cumpărător”.

ADVERTISEMENT

Averea acestuia este estimată de Forbes undeva la 15,8 miliarde de dolari, ceea ce îl plasează pe locul 112 în lista celor mai bogate persoane din lume. Firma sa de petrochimie Ineos realizează vânzări anuale de aproximativ 50 de miliarde de lire sterline și are peste 26.000 de angajați în 29 de țări.

Grupul Ineos deține clubul francez OGC Nice și gruparea elvețiană Lausanne. Portofoliul lor sportiv include, de asemenea, echipa de yachting Ineos Britannia, echipa de ciclism care le poartă numele și un parteneriat de cinci ani cu echipa Mercedes din Formula 1.

ADVERTISEMENT

Și arabii vor Manchester United

Familia Glazer, în fruntea clubului din 2005, este extrem de nepopulară în rândul suporterilor care o consideră responsabilă pentru declinul sportiv din ultimii ani (ultimul titlu al ”diavolilor roșii” în Premier League datează din 2013). Americanii speră la oferte de aproximativ 5 miliarde de lire sterline (5,8 miliarde de euro), ceea ce ar fi o sumă record.

Jim Ratcliffe nu este singurul care ar vrea să cumpere Manchester United. Pe listă se află și Qatar Sport Investments, entitate care deține PSG. Nasser Al-Khelaifi a pus ochii acum pe mai multe cluburi de top din Premier League, printre care și United.

ADVERTISEMENT