Sport

Cluburile de handbal din România nu vor să stea 14 zile în izolare: „Este prea mult!”

08.08.2020 | 16:14
Cluburile de handbal din Romania nu vor sa stea 14 zile in izolare Este prea mult
ADVERTISEMENT

Echipele de handbal masculin și feminin care au obținut calificarea în fazele finale ale Cupei României vor trebui să stea în izolare 14 zile, înainte de a intra în competiție. Cele mai multe formații nu sunt de acord cu noua regulă, printre acestea numărându-se Dinamo București, CSM Bacău și Poli Timișoara. Nici la feminin cluburile nu sunt de acord.

Federația Română de Handbal le-a propus echipelor săptămâna aceasta ca turul campionatului să aibă loc sub forma unui turneu/unor turnee de sală, ținând cont de restricțiile impuse de pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

În același timp, s-a decis ca startul să se dea începând cu turneele Final Four ale Cupei României. Datele de disputare propuse sunt 15/16 august (masculin) și 20-23 august (feminin). De asemenea, s-a dat și un protocol medical ce trebuie respectat, iar multe formații au fost în mare parte de acord.

Președintele FRH  a încercat să obțină acceptul pentru startul sezonului

Ieri, Alexandru Dedu, președintele Federației Române de Handbal, l-a vizitat pe ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, în încercarea de a obține acceptul pentru startul sezonului. Condiția cu care cluburile nu sunt de acord este următoarea:

ADVERTISEMENT

”Echipele se vor izola/cantona cu minim 14 zile înainte de începerea turneului. La data izolării/cantonării, fiecare persoană din cadrul echipei trebuie să aibă rezultatul testării RT-PCR efectuate cu maxim 48 de ore înainte”.

Noile zile în care ar trebui să se joace turneele sunt 22-23 august la masculin și 27-30 august la feminin. Dinamo București, CSM Bacău și Poli Timișoara nu au fost de acord cu propunerea. Constanța va lua startul cu o săptămână mai târziu în Europa League și va avea nevoie de aceste meciuri. Echipele de la feminin nu sunt de acord cu protocolul.

ADVERTISEMENT

”Să stai alte 14 zile în izolare este prea mult”

”În primul rând, haideți să vedem ce înseamnă să stai 14 zile în izolare din punct de vedere financiar. Apoi, să privim și prin prisma sportivilor. Sunt multe fete care au stat în izolare 14  zile înainte de a începe pregătirile. Au demarat antrenamentele, au fost 10 zile în cantonament, iar acum să le băgăm din nou 14 zile în izolare? Pentru ce? Când ni s-a prezentat prima dată programul, nu erau menționate cele 14 zile de izolare, am fost de acord să jucăm. Toată lumea  a fost de acord cu turneul, stăm câteva zile în cantonament în perioada competiției, e OK. Dar să stai alte 14 zile în izolare este prea mult. Iar după un joc poți să pierzi și să pleci acasă. Poate că nu noi, dar haideți să ne gândim la Slatina. Pentru că ar sta 14 zile în izolare, doar să joace un meci cu CSM București?”, a spus Florin Verigeanu, președintele lui SCM Râmnicu Vâlcea.

”Ce rost au acele 14 zile de izolare, în condițiile în care noi oricum aveam testare cu 2 zile înainte de turneu. Facem și două testări în ultimele zile înainte de turneu, dar de ce să stăm 14 zile în cantonament? Cluburile nu au bugetate asemenea sume. Vă dați seama cu cât cresc cheltuielile cu astfel de episoade?”, a adăugat el.

ADVERTISEMENT

Dinamo i-a transmis Federației că nu vrea să joace Cupa României în august înainte de a fi propus și acest nou protocol. Dinamoviștii consideră că pregătirea sportivă nu s-a putut face în condiții normale. Echipele nu au reușit să joace meciuri de pregătire, iar antrenamentele s-au realizat cu număr limitat de sportivi. În aceste condiții, jucătorii sunt expuși unor riscuri legate de accidentări. Dinamo a spus că nu poate juca deoarece riscă să compromită chiar tot sezonul.

ADVERTISEMENT