Premier League

Cluburile din Anglia vor continua reducerile salariale dacă și sezonul 2020-2021 se va juca tot fără spectatori

02.06.2020 | 14:20
Cluburile din Anglia vor continua reducerile salariale daca si sezonul 20202021 se va juca tot fara spectatori
ADVERTISEMENT

Tabloidul The Sun dezvăluie faptul că în cazul în care și în sezonul 2020-2021 în fotbalul englez se va juca tot fără spectatori, toate cluburile, începând de la Premier League și până la ultimul eșalon profesionist (liga a patra), vor fi nevoite să continue procedura de reduceri salariale.

Cluburile din Anglia nevoite să recurgă la reduceri salariale dacă nu vor fi spectatori în tribune

Pandemia de coronavirus are și efecte economice absolut dezastruoase inclusiv în sport și în special în fotbal, acolo unde se învârt cele mai mari sume. Drept urmare, decizia de a se încheia sezonul actual prin disputarea ultimelor nouă etape, dar fără spectatori pe stadioane, a lovit cumplit în echilibrul financiar al multor grupări din fotbalul englez.

ADVERTISEMENT

Așa încât la nivelul primelor două ligi conducerile cluburilor au luat decizia de a proceda la reduceri salariale sau la amânarea plății salariilor până la eradicarea pandemiei.

Risc crescut de dispariție pentru cluburile mici

În cazul în care autoritățile vor continua să țină suporterii departe de stadioane, vor trebui să mențină sau să mărească în cuantum aceste reduceri salariale și pentru sezonul viitor.

ADVERTISEMENT

În special echipele mici, la care aportul sponsorilor este modest sau inexistent în multe locuri, chiar dacă nu au mai jucat etapele rămase (decizia de a continua a fost valabilă doar pentru Premier League și Championship), ar putea avea enorm de suferit prin faptul că nu și-ar putea scoate încasările din vânzarea de bilete la meciurile de pe teren propriu.

Scandaluri la Arsenal și Brentford

Dacă nu se va reveni la normalitate, ca fanii să poată lua loc în tribune, este destul de probabil ca multe dintre aceste cluburi din ligile inferioare să nu mai poată continua sau să intre în administrație o perioadă, în speranța că va veni cineva să le salveze de la faliment.

ADVERTISEMENT
Cât pierd cluburile din Premier League dacă se va juca tot cu porțile închise. Foto: The Sun.co.uk

Deja au fost scandaluri în primele două ligi la două cluburi, jucătorii acceptând cu greu reducerea salariilor, cazurile lui Arsenal și Brentford, de unde rezultă că împotrivirea lor față de astfel de măsuri care le afectează bugetele va fi mult mai aprigă decât în timpul pandemiei.

Multe cluburi nu au redus salariile, ci doar au amânat plata lor

The Sun dezvăluie că majoritatea cluburilor din Premier League și Championship nu au ajuns în realitate la un acord cu jucătorii de reducere efectivă a salariilor, nici măcar cu un minim de zece la sută, ci doar la amânarea cu câteva luni a plății acestor salarii.

ADVERTISEMENT

Acest lucru a fost totuși posibil pentru că până la etapa a 29-a cluburile au încasat totuși banii din vânzări de bilete și abonamente, dar în cazul în care interdicția nu va fi ridicată în conturile cluburilor nu va mai intra nimic din acest mijloc vital de întreținere.

ADVERTISEMENT