Fotbal international

Cluburile din Bundesliga acceptă reducerea contractelor din cauza coronavirus. Câți bani se taie la Bayern Munchen

24.03.2020 | 15:37
Cluburile din Bundesliga accepta reducerea contractelor din cauza coronavirus Cati bani se taie la Bayern Munchen
ADVERTISEMENT

Cluburile din Bundesliga acceptă reducerea contractelor din cauza pandemiei de coronavirus. Mai multe grupări din prima divizie au avut deja discuţii cu jucătorii şi aceştia au fost de acord cu luarea acestei măsuri în folosul tuturor.

Cluburile din Bundesliga acceptă reducerea contractelor

Mai mult, există cluburi unde chiar jucătorii au fost cei care au înaintat aceste propuneri, conştienţi de situaţia teribilă creată de pandemia de COVID 19 inclusiv în sport, prin pierderea unor mari sume de bani din bilete, drepturi de televiziune şi marketing.

ADVERTISEMENT

Bundesliga începe să ia măsuri economice împotriva crizei provocate de coronavirus. Jucătorii de la Bayern Munchen și alte cluburi germane au fost de acord să își reducă salariile, relatează Bild.

Jucătorii lui Bayern Munchen au înţeles situaţia

Jucătorii fac aceasta pentru a-și ajuta cluburile să reziste crizei create de pandemia care a determinat încetarea ligii și veniturile echipelor să se micșoreze. În cazul munchenezilor reducerea acceptată de jucători este de 20% din contracte.

ADVERTISEMENT

Măsura afectează, de asemenea, membrii consiliului de administrație și ai consiliului de supraveghere al clubului.  Bayern Munchen a prezentat sezonul trecut un buget de 750,5 milioane de euro, în care salariile sportive și instituționale au însumat 336,2 milioane.

Ce propuneri sunt la Borussia Dortmund

La Borussia Dortmund, antrenorul Lucien Favre s-a oferit să-și reducă salariul. Clubul de pe Signal Iduna Park, la rândul său, propune două scenarii pentru personalul său.

ADVERTISEMENT

O reducere a salariilor cu 20% dacă întrecerea nu se va mai relua și 10% dacă sunt jucate în spatele ușilor închise, deoarece în acest caz, cluburile ar primi drepturi de televiziune.

Jucătorii de la Monchengladbach au venit ei cu propunerea

Problema reducerii contractelor jucătorilor s-a aflat deja pe masă săptămâna trecută, când jucătorii de la Mönchengladbach au venit cu aceasta din proprie inițiativă.

ADVERTISEMENT

Ulterior, echipele Werder Bremen și Schalke 04 s-au alăturat propunerii. Potrivit presei germane, Bayer Leverkusen stabilește și un scenariu similar pentru jucătorii săi. Şi, cu siguranţă, aceste exemple vor continua zilele următoare şi cu alte grupări din Bundesliga, jucătorii fiind conştienţi că fără acceptarea acestor sacrificii va fi mult mai rău.

ADVERTISEMENT