Fotbal intern

Liga 1 reîncepe pe 13 iunie! Ionuţ Stroe, ministrul MTS, confirmă Fanatik: “Vom prezenta toate regulile”

26.05.2020 | 21:46
Liga 1 reincepe pe 13 iunie Ionut Stroe ministrul MTS confirma Fanatik Vom prezenta toate regulile
ADVERTISEMENT

Fotbaliştii din Liga 1 trebuie să aştepte mai puţin de o lună pentru reînceperea campionatului, amânat din cauza pandemiei de coronavirus. FANATIK a aflat că echipele din prima ligă ştiu deja când va fi reluată competiţia internă, astfel că este cunoscută şi data pentru derby-ul CFR Cluj – FCSB.

UPDATE, 26 mai, ora 21:30 / Ionuţ Stroe, ministrul MTS, a confirmat informaţia oferită de FANATIK în exclusivitate: Liga 1 revine în weekend-ul 13-14 iunie.

ADVERTISEMENT

“Putem estima că, dacă evoluția va fi una pozitivă, în 13-14 iunie vom avea Liga 1 repornită. Pe 1-2 iunie vom organiza o conferință în care vom prezenta toate regulile pentru repornirea Ligi 1 de fotbal”, a declarat Ionuţ Stroe la Digi 24.


UPDATE, 13 mai, ora 20:05 / Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a confirmat informația oferită ieri în exclusivitate de FANATIK: Liga 1 se reia din 13 iunie!

ADVERTISEMENT

„Ne-am asumat obiectivele să începem în 15 mai antrenamentele în grupuri de către 4 jucători, apoi din iunie cu toată echipa. Am primit garanții că nu va mai fi nevoie de izolare la domiciliu timp de două săptămâni atât timp cât stau într-un cantonament asigurat de club, unde sunt bine izolați. Liga 1 se va relua pe 13 iunie. Peste două săptămâni, președintele Johannis a zis că vom avea un alt val de relaxări. Atunci vom creiona un calendar competițional, deocamdată sunt doar scenarii. UEFA a impus un termen limită, trebuie să desemnăm echipele care vor juca în Europa până la 20 iulie, deci până atunci trebuie să încheiem play-off Liga 1 și Cupa României” a spus Răzvan Burleanu la Digi Sport.


Când se va juca derby-ul CFR Cluj – FCSB

FANATIK a aflat că oficialii cluburilor din Liga 1 au fost informaţi de LPF că sezonul va fi reluat în al doilea weekend din luna iunie, mai exact pe 13-14 iunie. Televiziunile deja fac programul pentru meciurile care se vor disputa în etapa a 3-a din play-off şi play-out.

ADVERTISEMENT

Din informaţiile FANATIK, derby-ul CFR Cluj – FCSB se va disputa pe 14 iunie. Cel mai aşteptat meci din play-off se va disputa cu porţile închise, măsură care a fost luată conform protocolului LPF. De altfel, toate meciurile din actualul sezon al campionatului se vor juca fără spectatori.

FCSB a jucat deja un derby din play-off-ul campionatului fără spectatori. Pe 8 martie, vicecampioana României a învins-o pe U Craiova, scor 4-1, însă meciul s-a jucat cu porţile închise după decizia luată de Raed Arafat. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la ultimele meciuri disputate din etapa a 2-a, de pe 9 martie.

ADVERTISEMENT

Când se va termina sezonul în Liga 1

FANATIK a prezentat, la finalul lunii aprilie, cele patru propuneri înaintate de LPF cluburilor pentru reluarea sezonului. Din moment ce campionatul va reîncepe în al doilea weekend din luna iunie, în picioare au mai rămas scenariile 3 şi 4.

Diferenţa dintre cele două este leagtă de posibilitatea ca semifinalele din Cupa României să nu se mai joace în sistemul tur-retur. Dacă partidele se vor disputa într-o singură manşă, meciurile vor fi programate pe 1 şi 2 iulie. În caz contrat, turul s-ar disputa pe 17-18 iunie şi returul pe 1-2 iulie.

În aceste condiţii, data pentru ultima etapă din play-off-ul Ligii 1 este neschimbată pentru cele două scenarii, meciurile urmând să se joace pe 18-19 iulie. În cazul play-out-ului, ultimele meciuri ar urma să se dispute pe 1-2 august.

Când se vor juca meciurile din play-off-ul şi play-out-ul Ligii 1

  • 13-14 iunie: etapa 3 (play-off/play-out)
  • 20-21 iunie: etapa 4 (play-off/play-out)
  • 24-25 iunie: etapa 5 (play-off/play-out)
  • 27-28 iunie: etapa 6 (play-off/play-out)
  • 4-5 iulie: etapa 7 (play-off/play-out)
  • 8-9 iulie: etapa 8 (play-off/play-out)
  • 11-12 iulie: etapa 9 (play-off/play-out)
  • 18-19 iulie: etapa 10 (play-off/play-out)
  • 22-23 iulie: etapa 11 (play-out)
  • 25-26 iulie: etapa 12 (play-out)
  • 28-29 iulie: etapa 13 (play-out)
  • 1-2 august: etapa 14 (play-out)

Jucătorii FCSB au făcut deja primele teste fizice

Jucătorii FCSB au efectuat primele teste fizice şi sunt pregătiţi să înceapă antrenamentele pentru derby-ul cu CFR Cluj. După primele două etape din play-off, formaţia din Gruia ocupă primul loc şi are patru puncte avans faţă de rivala din Bucureşti.

“Noi am făcut testele fizice, iar jucătorii noștrii sunt mai buni decât înainte. Cel mai bun, cel care-i bate pe toți, este Tănase, nu stă la discuții cu nimeni. Al doilea, este Perianu, ăla mic, de 18 ani”, a declarat Gigi Becali pentru PRO X.

ADVERTISEMENT
Tags: