Sport

Cluburile din Liga Naţională de handbal feminin, propunere şoc: număr nelimitat de jucătoare străine în lot! Ce s-a discutat la adunarea reprezentanţilor. EXCLUSIV

20.02.2020 | 23:55
Cluburile din Liga Nationala de handbal feminin propunere soc numar nelimitat de jucatoare straine in lot Ce sa discutat la adunarea reprezentantilor EXCLUSIV
Cluburile din Liga Naţională de handbal feminin, propunere şoc număr nelimitat de jucătoare străine în lot! Ce s-a discutat la adunarea reprezentanţilor. EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Cluburile din Liga Naţională de handbal feminin şi-au trimis reprezentanţii la Cisnădie, acolo unde a avut loc o şedinţă în care oficialii echipelor au discutat şi formulat propuneri către Consiliul de Administraţie al FRH privind subiectele arzătoare din Liga Naţională. 

Cluburile din Liga Naţională de handbal feminin propunere şoc: număr nelimitat de jucătoare străine în lot!

Cel mai “fierbinte” subiect a fost modul în care se pot legitima jucătoarele străine de către echipele din Liga Naţională. Cluburile din Liga Naţională s-au arătat profund nemulţumite de noile criterii de valoare care îngreunează transferurile jucătoarelor străine.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că la Cisnădie, echipele din prima ligă au propus revenirea la criteriile anterioare: “maximum 8 jucătoare străine pe raportul de joc în competiţiile naţionale, dar număr nelimitat de jucătoare străine în lot”

“Criterii de participare la joc: două jucătoare străine fără criterii, minimum 10 jocuri la echipa naţională, să provină de la echipe participante în prima ligă din campionatele aflate pe primele 3 locuri în clasamentul EHF, jucătoarele de peste 33 de ani să fie selecţionate măcar 1 dată la echipa naţională, prezenţa în Final Four din Liga Campionilor şi Cupa EHF, jucătoarele comunitare să poată fi transferate fără criterii”, se arată în propunerea cluburilor din Liga Naţională.

ADVERTISEMENT
Cluburile din Liga Naţională de handbal feminin, propunere şoc număr nelimitat de jucătoare străine în lot! Ce s-a discutat la adunarea reprezentanţilor. EXCLUSIV
Cluburile din Liga Naţională de handbal feminin, propunere şoc număr nelimitat de jucătoare străine în lot! Ce s-a discutat la adunarea reprezentanţilor. EXCLUSIV

Scandal uriaş după noile criterii impuse de FRH! Cluburile pot aduce doar jucătoare străine din elita Mondială, Europeană sau din top 10 la Jocurile Olimpice

În urmă cu un an, FRH a decis a decis să introducă criterii de valoare la transferul jucătoarelor străine. Cluburile pot să transfere două jucătoare străine fără criterii, iar începând cu a treia jucătoare străină, ea poate fi acontată doar dacă s-a clasat pe locurile 1-10 la ultimul Campionat European sau Mondial sau a fost în Top 10 la Jocurile Olimpice cu echipa naţională.

Jucătoarele sunt eligibile şi dacă au participat în turneul Final Four al Ligii Campionilor sau al Cupei EHF în ultimii 2 ani.

ADVERTISEMENT

Alte propuneri au vizat regula jucătoarelor “Under 21” şi “Under 23”, cluburile dorind ca “pe raportul de joc să fie minimum 2 jucătoare sub 23 de ani (inclusiv junioare) şi să joace în medie 30 de minute cumulat (născute în 1997 şi mai mici). Cluburile care nu respectă aceste reguli vor fi sancţionate cu 6 puncte şi penalizare de 10.000 de lei”, se arată în propunerea cluburilor.

Printre celelalte subiecte dezbătute de reprezentanţii cluburilor au fost modalitatea de plată a baremurilor de arbitraj, reglementările privind activitatea impresarilor, dar şi revizuirea regulamentului de marketing, astfel încât să se ţină cont şi de punctele de vedere ale echipelor.

ADVERTISEMENT

Alexandru Dedu şi-a făcut cunoscută poziţia privind criteriile de transfer ale jucătoarelor străine: “Eu nu fac aceste strategii după ureche. Nu le-am inventat. Am văzut în alte ţări cum se face”

Au fost reprezentaţi ai celor 13 cluburi rămase în Liga Naţională (după retrogradarea Coronei Braşov din cauza cazului de dopaj). Florin Verigeanu de la SCM Râmnicu Vâlcea, Vlad Enăchescu de la CSM Bucureşti şi Bogdan Vasiliu de la Rapid au trimis punctele lor de vedere telefonic sau în scris.

Este puţin probabil ca forul condus de Alexandru Dedu să fie de acord cu schimbarea criteriilor privind transferul jucătoarelor străine: “Eu nu fac aceste strategii după ureche. Nu le-am inventat eu. Am văzut cum se face și în alte țări care fac performanță în acest sport.

Luați exemplu Portugalia. În urmă cu câțiva ani, luau bătaie la 10 goluri de la orice echipă românească, acum bat Franța la Campionatul European”, a spus Dedu pentru FANATIK înainte de întâlnirea reprezentanţilor cluburilor de la Cisnădie.

“Eu i-am încurajat să se întâlnească, să discute și apoi dacă vin cu o strategie mai bună, ne întâlnim, discutăm cu argumente și luăm cea mai bună soluție. Însă dacă strategia lor este să iasă în presă și să arunce cu pietre, să pună presiune în speranța că se va schimba ceva în interesul lor, se înșală”, Alexandru Dedu

  • 2 jucătoare străine pot fi transferate fără niciun criteriu în Liga Naţională 
  • 8 jucătoare străine propun cluburile să poată fi înscrise pe foaia de joc în meciurile de campionat
ADVERTISEMENT