Premier League

Cluburile din Premier League avertizează! Ce se va întâmpla cu transferurile din vară

15.04.2020 | 12:45
Cluburile din Premier League avertizeaza Ce se va intampla cu transferurile din vara
ADVERTISEMENT

Cluburile din Premier League se numărau, an de an, printre cele care cheltuiau cel mai mult şi plăteau sume considerabile pentru achiziţionarea de jucători.

Se aşteaptă o vară cu transferuri puţine şi ieftine

Acum însă, conform tabloidului Daily Mirror, Premier Leagueva avea o vară cu puţine transferuri şi acelea, pe cât posibil, cu bani cât mai puţini. Efectele crizei economice cauzată de pandemia de coronavirus nu aveau cum să nu lase urme puternice şi din acest punct de vedere.

ADVERTISEMENT

FMI anunţa că după toate estimările ar fi posibil ca această criză economică a planetei ar putea să depăşească pe cea din anii 1930, considerată drept cea mai severă din istoria ultimilor o sută de ani.

West Ham şi Southampton s-au înţeles cu jucătorii asupra posibilelor amânări ale plăţilor

Din acest motiv începe să devină esenţială gestionarea cu mare lucidiate a conturilor în primul rând în vederea evitării pericolului real de a intra în colaps financiar, care se poate încheia chiar prin dispariţia de cluburi.

ADVERTISEMENT

West Ham United şi Southampton sunt primele două cluburi care au reuşit deja să se înţeleagă cu jucătorii lor asupra unor posibile amânări de plată ale drepturilor acestora, în funcţie de cum va evolua pandemia de COVID 19.

Arsenal e exemplul negativ

Alte cluburi, fără a se oferi detalii despre cine este vorba, s-au ferit deocamdată să negocieze astfel de înţelegeri cu jucătorii, aşteptând să vadă cum vor decurge lucrurile şi, cel mai important, dacă sezonul va putea fi terminat.

ADVERTISEMENT

Nu toată lumea se află la unison între conducere de cluburi şi jucători. Arsenal oferă cel mai bun exemplu în sensul negativ al faptului că până acum cele două părţi sunt pe drumuri diferite. Singurul lucru acceptat de jucătorii tunarilor, care nu vor să li se taie un euro din salarii, este o posibilă amânare a plăţilor.

Sunt sub semnul întrebării sosirie lui Jadon Sancho şi Timo Werner

S-au rostit două nume sonore pe lista posibilelor achiziţii la nivel de Premier League. Este vorba de internaţionalul englez Jadon Sancho de la Borussia Dortmund, dorit de Manchester United şi care costă 120 de milioane euro şi de cel german de la Leipzig, Timo Werner, care îi place mult lui Jurgen Klopp la Liverpool, dar care era dorit şi la Chelsea.

ADVERTISEMENT

Teoretic, cluburi precum Manchester United sau Liverpool încă se mai pot gândi la astfel de lovituri de mercato, dar şi ele vor analiza temeinic toate riscurile asumării unor astfel de operaţiuni în perioadă de criză.

ADVERTISEMENT