Fotbal international

Cluburile implicate în Super Ligă, sancționate de UEFA! Ce amenzi le așteaptă pe echipele participante

07.05.2021 | 21:28
Cluburile implicate in Super Liga sanctionate de UEFA Ce amenzi le asteapta pe echipele participante
ADVERTISEMENT

UEFA tocmai a emis un comunicat, în care anunță sancțiunile pe care cluburile implicate în Super Liga de fotbal le vor primi.

Forul european a anunțat că va trata separat cazurile lui Real Madrid, Barcelona și Juventus, formații care rămân în continuare implicate în proiectul care a zguduit lumea fotbalului.

ADVERTISEMENT

În rest, cele nouă cluburi implicate inițial, vor primi niște sancțiuni destul de dure din partea UEFA, care nu a tolerat o astfel de răzvrătire.

Sancțiunile date de UEFA cluburilor implicate în Super Ligă

Arsenal, AC Milan, Chelsea, Atletico Madrid, Inter Milano, Liverpool, Manchester City, Manchester United și Tottenham au fost sancționate de UEFA printr-o donație de 15.000.000 de euro de club, de care vor beneficia juniorii echipelor din Europa.

ADVERTISEMENT

Totodată, pentru un sezon, celor nouă cluburi li se vor opri 5% din încasările pe care le vor primi din partea UEFA, pentru performanțele din competițiile europene.

„Cele nouă cluburi știu și recunosc faptul că proiectul Super Liga a fost o greșeală și își cer iertare suporterilor, asociațiilor naționale, celorlalte cluburi europene și către UEFA. Ele sunt conștiente că acest proiect nu ar fi fost autorizat de regulamentul UEFA”, se arată în comunicatul UEFA.

ADVERTISEMENT

Juventus, Barcelona și Real Madrid vor fi trimise în fața comisiilor de disciplină

De cealaltă parte, Real Madrid, Barcelona și Juventus vor fi trimise în fața comisiilor de disciplină UEFAAm spus la Congresul UEFA acum două săptămâni că este nevoie de bună organizare să admiți că ai comis o greșeală, mai ales că în aceste zile de judecata este pe rețelele de socializare.

Cluburile au făcut acest lucru. UEFA vrea să închidă acest capitol și să meagă înainte într-o manieră pozitivă. Măsurile anunțate sunt semnificative, dar nicio sumă de bani nu va fi oprită de UEFA, ci vor fi utilizate pentru a sprijini juniorii echipelor din Europa”.

ADVERTISEMENT

„Aceste cluburi și-au recunoscut rapid greșeala și au făcut pași importanți pentru a demonstra afilierea și dedicarea pentru fotbalul european. Același lucru nu poate fi spus și despre cluburile care rămân implicate în această `Super Ligă`, iar UEFA se va ocupa ulterior de ele”, a declarat Aleksander Ceferin, președintele UEFA.

ADVERTISEMENT
Tags: