Fotbal intern

Cluburile sportive pot fi ajutate cu bani publici în timpul stării de alertă! FCSB, Dinamo sau U Craiova pot apela la autorităţi

31.05.2020 | 18:36
Cluburile sportive pot fi ajutate cu bani publici in timpul starii de alerta FCSB Dinamo sau U Craiova pot apela la autoritati
ADVERTISEMENT

Cluburile sportive pot fi ajutate cu bani publici în timpul stării de alertă, instituită pe teritoriul României din data de 15 mai 2020. AFAN le-a dat marea veste echipelor, acestea putând să primească fonduri chiar şi pentru plata salariilor.

Cluburile sportive pot fi ajutate cu bani publici în timpul stării de alertă

“AFAN informează structurile sportive că, pe durata stării de alertă, au posibilitatea de a primi sprijin de la autoritățile locale, inclusiv pentru cheltuielile de natură salariala, conform art.43, alin.2 din Legea 55/2020.

ADVERTISEMENT

Recomandăm cluburilor interesate să contacteze autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații suplimentare cu privire la modul în care ar putea fi accesate eventualele fonduri”, a fost anunţul făcut de Asociația Fotbaliştilor Amatori si Nonamatori din România (AFAN).

Ce spune articolul prezentat de AFAN

“(2) Pe durata stării de alertă, în scopul susținerii structurilor sportive, definite conform Legii nr. 69/2000, cu modificările și completările ulterioare, autoritățile administrației publice locale pot aproba, prin hotărârea consiliului local și/sau județean, după caz, diverse forme de sprijin pentru finanțarea cheltuielilor de funcționare sau de natură salarială ale structurilor sportive care își au sediul pe raza administrativ-teritorială ale acestora.

ADVERTISEMENT

În cazul acestor forme de sprijin, pe durata stării de alertă, nu sunt aplicabile prevederile legale privind ajutorul de stat și prevederile Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general, cu modificările și completările ulterioare”, este textul art.43, alin.2 din Legea 55/2020.

De unde pot primi bani cluburile din Liga 1

Echipele din Liga 1 ar trebui să apeleze la primării sau la consiliile judeţene pentru a accesa aceste fonduri. Mai exact, echipele din Bucureşti ar fi nevoite să meargă la primăriile de sector.

ADVERTISEMENT

De exemplu, Dinamo ar putea să primească fonduri de la Primăria Sectorului 2, unde se află stadionul din Şoseaua Ştefan cel Mare. FCSB ar fi nevoită să apeleze la Primăria Sectorului 4, unde se află baza sportivă a clubului.

U Craiova ar putea să primească fonduri de la Primăria Craiovei sau de la Consiliul Judeţean Dolj.

ADVERTISEMENT

Sezonul din Liga 1 va fi reluat în weekend-ul 13-14 iunie, iar etapa a 3-a din play-off programează derby-ul CFR Cluj – FCSB.

ADVERTISEMENT