Fotbal intern

Cluj Arena va avea gazon hibrid! Costuri uriașe pentru schimbarea suprafeței de joc

29.01.2019 | 16:34
Cluj Arena va avea gazon hibrid Costuri uriase pentru schimbarea suprafetei de joc

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat marți că gazonul de pe Cluj Arena va fi unul hibrid și a dezvăluit și costurile întregii operațiuni. Stadionul din Cluj va fi primul din România care va avea gazon hibrid, o combinație între cel natural și cel artificial.

”Vom înlocui în acest an, după Festivalul Untold, din luna august, gazonul de pe Cluj Arena în întregime, prima oară după șapte ani de funcționare neîntreruptă, atât cu evenimente sportive cât și spectacole. Va fi cel mai modern stadion din România, singurul care va avea gazon hibrid, care este o combinație între gazon natural și unul artificial. În Europa sunt doar câteva stadioane cu un astfel de gazon hibrid, cum sunt cele din Barcelona sau Milano”, a declarat Alin Tișe, conform sport.ro.

Cluj Arena va avea gazon hibrid ce va costa între 500.000 și un milion de euro

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a precizat că investiția în gazonul hibrid de pe Cluj Arena va costa între 500.000 și un milion de euro, dar va fi o alternativă la Arena națională din București pentru echipa națională a României: ”Investiția este una pe termen mediu și lung, gazonul urmând să fie de o calitate impecabilă, care va putea fi folosit și în meciuri din competițiile europene de către echipa de fotbal a României în 2020. Cluj Arena va putea fi o alternativă dacă gazonul stadionului din București nu va corespunde”.

Jucătorii echipei naționale a Spaniei în timpul antrenamentului pe Cluj Arena înaintea meciului amical cu România
Jucătorii echipei naționale a Spaniei în timpul antrenamentului pe Cluj Arena înaintea meciului amical cu România

Gazonul de pe Arena Națională a avut mai multe probele de-alungul timpului, ultima dată în toamna anului 2018 atunci când la derby-ul Dinamo – FCSB 1-1 a arătat îngrozitor. O altă arenă care va avea gazon hibrid este ”Arcul de Triumf”, stadion ce face parte din proiectul României de a organiza meciuri la Campionatul European din 2020.