News

Clujeancă de 102 ani, operată cu succes de cancer la rinichi. ”Evoluția este extrem de favorabilă”

O femeie de 102 ani a fost operată cu succes de cancer la rinichi. Intervenția a avut loc la Institutul Oncologic ”Prof Dr Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca.
30.07.2022 | 15:36
Clujeanca de 102 ani operata cu succes de cancer la rinichi Evolutia este extrem de favorabila
O pacientă de 102 ani a fost operată cu succes de cancer, la Cluj / Sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

O clujeancă de 102 ani a scăpat de o problemă cât se poate de gravă de sănătate, după o intervenție chirurgicală pe care a suportat-o zilele trecute, Femeia suferea de cancer la rinichi, a 8-a cauză de deces în acest tip de afecțiune.

Boala femeii, descoperită întâmplător

Boala a fost descoperit în cadrul unui control de rutină, iar femeia a fost transportată de urgență la institutul oncologic.

ADVERTISEMENT

Aici s-a ajuns la concluzia că cea mai eficientă metodă, în cazul acestei paciente, este efectuarea unei intervenții minim-invazive.

Mecicii, uimiți de pacienta de peste 100 de ani

”În urma unei explorări ecografice de rutină, dr. Bogdan Ene din cadrul noului compartiment de explorări ale funcțiilor renale din cadrul Ambulatorului Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, Cluj-Napoca descoperă anomalia de la nivelul renal al pacientei si, astfel, aceasta ajunge în cel mai scurt timp posibil în Institutul Oncologic «Prof. Dr. Ion Chiricuță», Cluj-Napoca pentru tratamentul chirurgical.

ADVERTISEMENT

După cum ne-au demonstrat atât pacienta de peste 100 ani, cât și medicul Vlad Schițcu, chirurgia laparoscopică (minim invazivă) NU ARE VÂRSTĂ și de asemenea, este un serviciu în cadrul IOCN decontat de CNAS, adică GRATUIT pentru toți pacienții.

Mulțumim pacientei noastre, colaboratorilor și felicitări dr. Vlad Schițcu pentru devotamentul și implicarea acordate fiecărui pacient!”, au scris medicii de la Institutul Oncologic ”Prof Dr Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca pe o rețea de socializare.

ADVERTISEMENT

Intervenția pentre cancer la rinichi, decontată de stat

Cadrele medicale susțin spun că femeia se află în afara pericolului și că evoluția acesteia este una foarte bună, în ciuda vârstei care poate fi considerate una destul de înaintate.

„Cancerul renal (cancerul de rinichi) reprezintă a 8-a cauză de deces prin cancer dintre toate malignitățile, dar nu și pentru pacienta noastră în vârstă de 102 ani. La 2 săptămâni după intervenția chirurgicală minim invazivă efectuată de către specialistul IOCN, dr. Vlad Horia Schițcu conclude în urma controlului ca fiind extrem de favorabilă starea pacientei”, au mai arătat medicii.

ADVERTISEMENT
Tags: