Iar ajungem cu un SCANDAL la TAS! ULTIMA soluţie a lui Munteanu!

Mircea Dominte   
în Fotbal intern
25/04/2014, 16:25
Iar ajungem cu un SCANDAL la TAS! ULTIMA soluţie a lui Munteanu! GALERIE FOTO

Comisia de Recurs a FRF a decis ca Universitatea Cluj să piardă cu 0-3 la “masa verde” meciul de la Chiajna din etapa 22 (8 martie), pe care l-a încheiat la egalitate pe teren, scor 1-1. Situaţia a fost generată de situaţia incertă a lui Marius Martac, fundaşul dreapta fiind utilizat, conform contestaţiei, la trei echipe în acest sezon. FANATIK.RO a stat de vorbă cu Vlad Munteanu, preşedintele clujenilor, care asigură că “Şepcile roşii” îşi vor recupera punctul la TAS.

Vlad, aţi pierdut două puncte în clasament din cauza utilizării lui Martac. Care este situaţia?

– Din punctul nostru de vedere totul este făcut legal, cu atît mai mult cu cît LPF a stabilit că transferul e în regulă. Probleme erau dacă ar fi jucat la trei echipe în acest sezon, dar el a fost transferat de Corona de la Oţelul Larisa, iar apoi l-am luat noi. Sînt două echipe, pentru că la Oţelul nu a jucat niciun minut! Aşa că noi sîntem curaţi!

Speri să vă recuperaţi punctele?

– Aşa este normal! Aşteptăm să vină motivarea, iar după aceea vom aduce o hîrtie care nu a fost la primele două comisii ce ne-au judecat. Transferul a fost făcut conform regulamentului. Din momentul verdictului avem 21 de zile să atacăm decizia la TAS, deci ne vom vedea acolo!

FRF s-ar putea autosesiza în ceea ce priveşte utilizarea lui Martac şi în meciul cu ACS Poli, pe care l-aţi cîştigat cu 2-1…

– Din cîte ştiu eu, nu au voie să facă aşa ceva. FRF nu se poate autosesiza decît în ceea ce priveşte cartonaşele, transferurile sau numărul de jucători străini dintr-o echipă. În niciun caz nu şi legat de o situaţie de acest gen. Şi cum bănăţenii nu au făcut contestaţie după meci, nu există nici o posibilitate să se ia încă o măsură împotriva noastră.

Va mai fi utilizat Martac pe acest final de sezon?

– Pînă se definitivează situaţia, nu. N-are rost să dăm noi motive adversarilor să depună contestaţii la finalul jocurilor, chiar dacă, în mod normal, noi nu avem cum să pierdem punctele obţinute pe teren.

Consideri că impresarul jucătoruluo, Anamaria Prodan, are vreo vină?

– Mă îndoiesc, nu cred. Adică, nu stau acum să caut vinovaţii. Nu am simţit că ar fi fost ceva în neregulă în momentul semnării actelor. E ilogic să ne gîndim că ne-a vrut răul, că am fost păcăliţi. Din punctul ăsta de vedere chiar nu cred că au fost probleme.

Vă aşteaptă meciul cu SC Vaslui. Pînă la urmă au anunţat că fac deplasarea! V-aţi pus vreodată problema că meciul nu se va juca?

– Poezii din astea am citit în şcoală! Ştiu că, într-adevăr, au ceva probleme, însă nu credem în jocurile astea de-a şoarecele şi pisica. Ştim ce s-a întîmplat cu Steaua, aşa că sîntem pregătiţi. Îi aşteptăm cu determinare maximă să îi batem.

Închide ×