News

Clujenii primesc un bilet de autobuz dacă fac 20 de genuflexiuni. Unde e amplasată prima stație smart din România

23.09.2020 | 17:07
Clujenii primesc un bilet de autobuz daca fac 20 de genuflexiuni Unde e amplasata prima statie smart din Romania
ADVERTISEMENT

Prima stație smart din România a fost amenajată la Cluj-Napoca, pe bulevardul Memorandumului.

Stația a fost inaugurată cu ocazia Săptămânii Europene a Sportului și funcționează extrem de simplu: un bilet de autobuz trebuie plătit cu efort fizic.

Mai exact, oamenii care vor să primească un bilet de autobuz trebuie să facă 20 de genuflexiuni pentru acest bilet.

ADVERTISEMENT

Clujenii pot primi un bilet de autobuz dacă fac 20 de genuflexiuni

Mirel Alexa, creierul din spatele acestei acțiuni, spune că ideea i-a venit tocmai pentru că susține sportul prin cadrul festivalurilor de profil pe care le organizează.

Ideea ne-a venit ca urmare a misiunii pe care o avem. Să îi determinăm pe oameni să facă sport. Poate să ajungă sportul să ajungă un element central al vieții. Sportul înseamnă sănătate, știm cât de importantă e sănătatea. Acest bilet de sănătate asta face”, a declarat Alexa.

ADVERTISEMENT

Cristina Oprea, un cunoscut pilot de raliu din țara noastră, printre puținele femei care practică această „meserie” a fost cea care a inaugurat stația smart.

Mișcare, sănătate și bilet gratuit pentru transportul în comun din Cluj-Napoca

Mișcare, sănătate și bilet gratuit pentru transportul în comun din Cluj-Napoca Prima stație sportivă smart din România este lansată la Cluj-Napoca de echipa SportsFestival, cu sprijinul Primăriei și Consiliului local Cluj-Napoca. „Biletul de sănătate” este valabil pentru clujenii care acceptă provocarea de a face 20 genuflexiuni. Astfel, puteți beneficia gratuit și sănătos de o călătorie cu transportul în comun în municipiu. Stația smart este amplasată pe strada Memorandumului pe sensul de mers către cartierul Mărăști.Biletul special poate fi accesat prin mișcare începând de astăzi până pe 6 octombrie 2020, între orele 5:00 – 23:00. Stația include o bancă de rezerve, stație smart de ticketing, fiind asigurate servicii de supraveghere video și servicii de igienizare zilnică. Proiectul este realizat în contextul Săptămânii europene a sportului (23-30 septembrie) și are ca obiectiv încurajarea publicului larg să găsească modalități de a introduce sportul / mișcarea în rutina zilnică.Informații: https://www.sportsfestival.com/biletul-de-sanatate/

Geplaatst door Municipiul Cluj-Napoca op Woensdag 23 september 2020

„Eu dimineața asta fac, fac sport. E o experiență super faină, te provoacă. Eu nu-s din Cluj, vin foarte des aici, Clujul mereu inventează lucruri faine”, a explicat Oprea.

ADVERTISEMENT

Noi suntem tot mai sedentari, nu ne dăm seama cât de mult contează. Când începi să te miști, atunci o să observi nu doar un beneficiu la nivel de aspect fizic, ci și că ai mai multă energie, că scapi de mai multe dureri”, a declarat Maria, o tânără care a obținut un bilet de autobuz în schimbul a 20 de genuflexiuni, conform Radio Cluj.

Stația va fi disponibilă timp de 2 săptămâni pe bulevardul Memorandumului și va funcționa în intervalul orar 5-23, conform Radio Cluj.

ADVERTISEMENT

Aparate de făcut genuflexiuni pentru bilet la Moscova

Acest gen de aparat care dă bilete pentru genuflexiuni nu este o invenție a clujenilor. Rușii au inaugurat un astfel de aparat în 2013 la metroul din Moscova.

Vrem să arătăm că fiecare persoană face parte din mişcarea olimpică, din Jocurile Olimpice, din idealurile Olimpiadei. Pentru că toţi trăim cu aceste principii, cu aceste idealuri – respect, prietenie şi auto-perfecţionare”, declara în acel moment fosta campioană olimpică Maria Kiseleva.

ADVERTISEMENT