Sporturi

Clujul, capitala tenisului românesc! O nouă bază sportivă de top în Ardeal! EXCLUSIV

05.02.2020 | 23:23
Clujul capitala tenisului romanesc O noua baza sportiva de top in Ardeal EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Cluj-Napoca a devenit în ultimii ani capitala tenisului românesc și, la cum se mișcă lucrurile în România, are șanse importante să devină chiar capitala sportului românesc. Până atunci, lucrurile se mișcă tot mai bine la Cluj, spre deosebire de București.

Complex sportiv pentru tenis în Ardeal. EXCLUSIV

FANATIK a aflat că la Cluj se va construi o nouă bază sportivă de top pentru tenisul românesc. Sau undeva în vecinătatea orașului, într-un complex menit să îmbunătățească infrastructura tenisului românesc și să împingă mulți copii către sportul de performanță.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, va fi o bază sportivă la cele mai înalte standarde, cu terenuri de zgură și de hard, iar pe perioada iernii vor fi și acoperite. Este și posibilitatea ca un teren de zgură și unul de hard să fie în sală. De asemenea, jucătorii vor dispune de toate facilitățile în cadrul complexului din Ardeal: sală de fitness, vestiare, saună. La fel ca la București.

În prezent, România are doar Centrul Național de Tenis, lângă Arena Națională. Acolo sunt 10 terenuri de zgură, 3 pe suprafață dură și unul în sală. La fel ca la toate bazele private, sunt și terenuri acoperite de baloane.

ADVERTISEMENT

Ion Țiriac, centru sportiv în București

Și Ion Țiriac, președinte FRT în acest moment, are în plan un proiect de amploare pentru București cu cel puțin 10 terenuri de tenis, „putând fi chiar 12-13 pentru că avem spațiu”. Complexul va fi chiar în spatele Operei Române, în sectorul 1.

Însă, chiar dacă Simona Halep a câștigat la Wimbledon, Țiriac a anunțat răspicat că nu va fi niciunul de iarbă: „Este doar pentru animale, zgura este pentru tenis”. Totuși, în ultimii ani, competițiile sportive de tenis și nu numai au avut loc în mare parte la Cluj, acolo unde Primăria a ridicat spectaculoasa Sală Polivalentă.

ADVERTISEMENT
  • 10.000 de locuri este capacitatea maximă a BT Arena din Cluj

Meciurile României din Fed Cup și Cupa Davis disputate la Cluj

  • Fed Cup: România – Cehia, 6-7 februarie 2016
  • Fed Cup: România – Germania, 16-17 aprilie 2016
  • Cupa Davis: România – Spania, 15-17 iulie 2016
  • Fed Cup: România – Canada, 10-11 februarie 2018
  • Cupa Davis: România – Maroc, 7-8 aprilie 2018
  • Fed Cup: România – Elveția, 21-22 aprilie 2018
  • Cupa Davis: România – Polonia, 15-16 septembrie 2018

CE de baschet și de gimnastică, concerte și alte sporturi

BT Arena a mai organizat multe alte evenimente importante de la inaugurarea din 2014. Pe lângă concerte, Sala Polivalentă din Cluj a mai organizat și competiții importante din alte sporturi. La Cluj s-au desfășurat Campionatul European de Baschet și cele de gimnastică, dar și campionate naționale.

ADVERTISEMENT

Au fost mai multe meciuri din preliminariile CE și CM de handbal feminin, precum și din Trofeul Carpați. De asemena, în Polivalentă au mai fost competiții de snooker, judo, karate, taekwondo și gale MMA.

ADVERTISEMENT
Tags: