Incredibil! Putin voia să-şi dopeze jucătorii la mondialul din vară!

Sorin Dumitrescu   
în Fotbal international
14/01/2018, 13:40
Incredibil! Putin voia să-şi dopeze jucătorii la mondialul din vară!

De mai bine de un an presa sportivă din întreaga lume a scris despre faptul că în Rusia a fost instaurat un adevărat sistem instituţionalizat de dopaj, scopul fiind, evident, de a avea rezultate deosebite la întrecerile la care vor participa sportivii ruşi, atât la nivel individual cât şi al echipelor naţionale. Se vorbeşte despre faptul că acest program ar fost pus la punct până în cele mai mici detalii cu acordul lui Vladimir Putin.

Urmările acestor dezvăluiri, multe dintre ele făcute chiar de către foşti participanţi la realizarea acestui program care au fugit din ţară au fost dintre cele mai dure pentru sportul din Rusia. Mulţi sportivi au fost suspendaţi după ce au fost depistaţi pozitiv, acest lucru afectând serios rezultatele la competiţii majore, la care o bună parte chiar au avut interdicţie de participare.

Totul era condus de preşedintele federaţiei de fotbal

Conform Daily Mail, Grigori Rodcenkov, fostul şef al laboratorului antidoping din Moscova, care reprezintă unul dintre factorii cheie în demascarea programului pus la punct de autorităţile statului, marea lovitură pusă la cale urma să se petreacă în această vară, la turneul final al CM de fotbal, găzduit chiar de Rusia. Rodcenkov a dat o teribilă lovitură prin fuga şi denunţurile sale, el fiind acum inclus de americani, unde s-a refugiat, într-un program de protecţie a martorilor.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Rodcenkov spune că Vitali Mutko, preşedintele Federaţiei de fotbal din Rusia, fost ministru al sporturilor şi vicepremier al guvernului Medvedev era omul care coordona acţiunea Fotbalul să fie curat, care însemna mascarea dopajului asupra componenţilor echipei naţionale cu probe biologice pregătite din timp şi care urmau să fie folosite în cazul unor controale dictate de FIFA. Mutko a primit suspendare pe viaţă din partea Comitetului Olimpic Internaţional.

Închide ×