Fotbal international

FIFA a stabilit urnele valorice pentru stabilirea grupelor la Campionatul Mondial din 2018! Tragerea la sorţi are loc în această săptămână. Toate detaliile

TVR transmite în această săptămână tragerea la sorţi a grupelor pentru Campionatul Mondial de fotbal din Rusia de anul viitor.
27.11.2017 | 18:26
FIFA a stabilit urnele valorice pentru stabilirea grupelor la Campionatul Mondial din 2018 Tragerea la sorti are loc in aceasta saptamana Toate detaliile

FIFA a pregătit cele patru urne din care urmează să fie alcătuite cele opt grupe de la turneul final de anul viitor, iar tragerea la sorţi urmează să fie transmisă în direct de TVR 1 şi TVR HD vineri, 1 decembrie, de la ora 17:00. Evenimentul care va avea loc la Palatul de Stat Kremlin va avea în prim plan nouă foşti jucători care reprezintă ţara gazdă şi cele opt echipe care au ridicat Cupa Mondială de-a lungul anilor.

Ediţia cu numărul 21 a Campionatului Mondial de fotbal se apropie cu paşi grăbiţi de start, iar cele 32 de formaţii care s-a calificat la turneul final de anul viitor îşi vor afla adversare din faza grupelor chiar de ziua naţională a României. 210 echipe naţionale care au reprezentat cele şase Confederaţii s-au aliniat la start pe 12 martie 2015 pentru debutul calificărilor la CM 2018, Peru fiind ultima echipă care s-a calificat pe 15 noiembrie 2017 la capătul unei campanii în care s-au disputat 871 de jocuri.

Nume importante din lumea fotbalului se vor afla pe şcenă la stabiliera grupelor de la Campionatul Mondial din 2018

Gary Linker, fostul internaţional englez va conduce ceremonia, în timp ce Diego Maradona, Laurent Blanc, Gordon Banks, Cafu, Fabio Cannavaro, Diego Forlan, Carles Puyol, Nikita Simonyan şi Mirsoslav Klose, cel care va aduce trofeul din partea Germaniei, vor urca pe şcenă la gala de la Kremlin.

VEZI AICI ONLINE TOATE FAZELE MECIULUI, ECHIPELE DE START ŞI CLASAMENTUL IN TIMP REAL.

Pe baza coeficientului şi a poziţiei fiecărei ţări în ierarhia FIFA/Coca Cola, forul internaţional a stabilit cele patru urne din care se urmează să fie alese cele opt grupe ale Cupei Mondiale. 

Urna 1: Rusia, Germania, Brazilia,Portugalia, Argentina, Belgia, Polonia, Franţa 

Urna 2: Spania, Peru, Elveţia, Anglia, Columbia, Mexic, Uruguay, Croaţia 

Urna 3: Danemarca, Islanda, Costa Rica, Suedia, Tunisia, Egipt, Senegal, Iran 

Urna 4:  Serbia, Nigeria, Australia, Japonia, Maroc, Panama, Coreea de Sud, Arabia Saudită.

Este de ştiut faptul că două ţări din aceeaşi Confederaţie, cu excepţia UEFA, nu pot face parte din aceeaşi grupă. Rusia, ţara gazdă are statut de cap de serie şi va evolua automat în grupa A.