Tite, un selecţioner norocos. Ştie deja nouă dintre titularii Braziliei pentru Mondial

Ionut Neamţu    Sorin Dumitrescu   
in Fotbal international
15/04/2018, 09:45
Tite, un selecţioner norocos. Ştie deja nouă dintre titularii Braziliei pentru Mondial

Revista Fanatik / Septembrie - 48 de pagini, numai 5 lei
48 de pagini, numai 5 lei

Petre Cozma, răvăşit de eliberarea ucigașilor fiului: „Îi iau cu lopata!”
Acum la toate punctele de presă

Cu două luni înainte de startul turneului final al CM din Rusia selecţionerul uneia dintre marile favorite la titlu, Brazilia, se poate considera un om fericit. Pentru că are deja rezolvate, în cazul în care nu vor apărea nedorite accidentări, nu mai puţin de nouă dintre posturile din prima echipă!

În poartă Alisson, cu evoluţii fantastice şi la AS Roma, e de neînlocuit. Fundaş dreapta veteranul de 34 de ani de la PSG, Dani Alves, iar pe stânga Marcelo, de la Real Madrid. Primul dubiu provine de zona centrală. Mult timp Thiago Silva şi Marquinhos, colegi la PSG, erau cuplul sudat, dar în februarie Marquinhos s-a accidentat şi Tite a optat pentru perechea Miranda – Thiago Silva, care a fucţionat bine.

Renato Augusto s-a autoexclus de pe lista lui Tite

La mijloc sunt bătuţi în cuie Casemiro, Paulinho şi Coutinho. Întrebarea este. Fernandinho sau Willian. Cu primul Brazilia capătă siguranţă defensivă, al doilea e mult mai tehnic şi poate oferi mult mai multă creativitate. Înaintea celor doi a fost Renato Augusto, dar plecarea acestuia în China, unde nici nu prea a jucat, l-au scos din anturajul echipei naţionale.

În atac este foarte simplu. Neymar, jucătorul de la care se începe echipa, îl are alături pe vârful lui City, Gabriel Jesus, cel care şi în echipa lui Pep Guardiola i-a luat faţa experimentatului argentinian Sergio Aguero. Lotul va fi de 23, dar nouă dintre ei pot fi siguri de un tricou de titular.

Închide ×