Cele mai citite

Americanii cer ajutorul lui Trump pentru Mondialul din 2026. Marocul poate profita de gafele preşedintelui SUA

SUA, Mexic şi Canada vor organizarea în comun a turneului final al CM 2026. Singurul concurent e Maroc. Senatorii americani cer sprijinul preşedintelui Donald Trump.
04.03.2018 | 13:35

Pe 13 iunie, cu puţin înaintea startului turneului final al CM din Rusia, va avea loc la Moscova desemnarea ţării gazdă a turneului final din 2026. Există doar două candidaturi: una comună, alcătuită din trei ţări, SUA, Mexic şi Canada, singura concurenţă venind din partea Marocului.

La prima vedere blocul de trei ţări din America Centrală şi de Nord nu ar trebui să aibă probleme în faţa marocanilor, dar lucrurile nu stau chiar aşa. Se pare că la acest moment ţara maghrebiană ar fi înaintea rivalelor, iar informaţiile existente ar fi că dacă mâine ar fi votul Maroc ar avea majoritatea şi ar câştiga dreptul de organizare la a cincea încercare.

CM 2026 va fi primul turneu final cu 48 de echipe

Aceasta deoarece FIFA a decis ca acordarea dreptului de organizare să nu mai aparţină, ca până acum Comitetului Executiv al FIFA, format din 25 de membri, ci preşedinţilor federaţiilor celor 209 ţări afiliate la forul mondial. Şi informaţiile de moment sunt că toate cele 53 de state africane, toate cele 46 din Asia şi cele 10 din America de Sud ar vota Maroc, totalul însemnând 109 voturi pentru, ceea ce ar însemna victoria Marocului.

Luând cunoştiinţă de acest lucru, un grup de 44 de senatori SUA, republicani şi democraţi, au redactat un document prin care solicită oficial sprijinul preşedintelui Donald Trump. Se pare că tocmai politica Trump faţă de imigranţi a generat această aversiune şi o masivă pierdere de voturi. În 2026 va fi primul turneul final cu 48 de echipe, în loc de 32, deci organizarea va deveni mult mai dificilă. Practic, ei suţin că politica dusă de Trump îndepărtează în prezent tot mai mult şansele blocului SUA-Mexic-Canada la organizarea Mondialului.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri